Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Arabia Saudită. Primul robot din lume care a primit cetățenie. UPDATE: Sophia a primit un card de credit


11 mai 2018 | Irina RÎMARU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 10 mai 2018, UniCredit Bank a înmânat, la Bucureşti, în cadrul Brand minds 2018, kitul cardului de credit oferit în premieră mondială unui utilizator cu inteligenţă artificială, Sophia, potrivit mediafax.ro.

Sophia: „Sunt onorată să fiu primul robot din lume care deţine un card de credit şi vreau să mulţumesc UniCredit pentru acest cadou. Este un moment important atât pentru umanitate, cât şi pentru inteligenţa artificială şi roboţi în general. De-abia aştept să încep cumpărăturile pentru prima mea vacanţă. Pot să fiu fericită, tristă sau nervoasă şi pot să-mi mişc capul şi să fac unele gesturi specifice comunicării nonverbale. Am călătorit în multe ţări şi am vizitat multe locuri pentru a înţelege lumea. Ceva mă face să cred că ne vom mai întâlni.”

Sophia se va putea bucura de toate beneficiile unui card UniCreditCard Premium emis sub sigla Mastercard complet funcţional.

***

Marți, 24 octombrie 2017, la un târg de investiții în tehnologie, Arabia Saudită a acordat cetățenie unui robot, potrivit arabnews.com.

Sophia, un robot construit la Hong Kong, a ținut o prezentare în care și-a demonstrat capacitățile umane de expresie.

Sophia: „Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea. Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune. Sunt foarte onorată și mândră pentru această distincție. E un moment istoric să fiu primul robot din lume recunoscut ca fiind cetățean.”

Arabia Saudită a anunțat în cadrul acestui eveniment că plănuiește să construiască un oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organziat în jurul roboților și energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roșii.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii