BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Victor Negrescu: La zece ani de la aderare, suntem o țară profund pro-europeană

30.10.2017 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Vineri, 27 octombrie 2017, Ministerul Afacerilor Externe a informat că Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat, la conferința cu tema „10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: de la coeziune la convergență“, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, potrivit unui comunicat MAE: „Parcursul ascendent pe care România l-a avut de la momentul aderării nu a trecut neobservat. La zece ani de la aderare, suntem o țară profund pro-europeană și vom deveni chiar mai semnificativi după finalizarea procesului Brexit. România trebuie să-și asume rolul de a genera o dezbatere despre valorile comune pe care le împărtășim, ne dorim să participăm activ la procesul de reflecție privind redefinirea proiectului european, dar avem nevoie totodată, pentru a putea fructifica poziția noastră în cadrul Uniunii Europene, de o participare mai mare a populației la procesul decizional comunitar.

La nivelul Guvernului există deja structurate grupurile de lucru care vor prezenta poziția României în acest dosar și suntem în curs de finalizare a mandatului național în aceste negocieri. Pregătim lansarea unui non-paper în care prezentăm viziunea noastră și suntem permanent în contact cu partenerii noștri de la nivelul Comisiei Europene și statelor membre, întrucât apreciem că politica de coeziune trebuie să se regăsească într-un cuantum adecvat în arhitectura viitorului buget european. Președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care România urmează să o exercite în primul semestru al anului 2019,  reprezintă o bună oportunitate pentru România de a orienta spre viitor, pledând pentru soluții consensuale și incluzive, de care să beneficieze toate statele membre.”

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate