Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Victor Negrescu: La zece ani de la aderare, suntem o țară profund pro-europeană
30.10.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 27 octombrie 2017, Ministerul Afacerilor Externe a informat că Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat, la conferința cu tema „10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană: de la coeziune la convergență“, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, potrivit unui comunicat MAE: „Parcursul ascendent pe care România l-a avut de la momentul aderării nu a trecut neobservat. La zece ani de la aderare, suntem o țară profund pro-europeană și vom deveni chiar mai semnificativi după finalizarea procesului Brexit. România trebuie să-și asume rolul de a genera o dezbatere despre valorile comune pe care le împărtășim, ne dorim să participăm activ la procesul de reflecție privind redefinirea proiectului european, dar avem nevoie totodată, pentru a putea fructifica poziția noastră în cadrul Uniunii Europene, de o participare mai mare a populației la procesul decizional comunitar.

La nivelul Guvernului există deja structurate grupurile de lucru care vor prezenta poziția României în acest dosar și suntem în curs de finalizare a mandatului național în aceste negocieri. Pregătim lansarea unui non-paper în care prezentăm viziunea noastră și suntem permanent în contact cu partenerii noștri de la nivelul Comisiei Europene și statelor membre, întrucât apreciem că politica de coeziune trebuie să se regăsească într-un cuantum adecvat în arhitectura viitorului buget european. Președinția Consiliului Uniunii Europene, pe care România urmează să o exercite în primul semestru al anului 2019,  reprezintă o bună oportunitate pentru România de a orienta spre viitor, pledând pentru soluții consensuale și incluzive, de care să beneficieze toate statele membre.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti