Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Eugenia Marin: Trebuie dovedită vătămarea ca urmare a acestei aprecieri a autorității


31 octombrie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Jud. dr. Eugenia Marin, ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE, Secţia contencios administrativ şi fiscal, s-a referit, în cadrul dezbaterii Concentrările economice cu angajamenteediția 153, organizată de Societatea de Științe Juridice, la dreptul de apreciere al Consiliului Concurenței.

Eugenia Marin: „În condițiile în care invoci dreptul de apreciere al autorității, știți că trebuie dovedită vătămarea ca urmare a acestei aprecieri și trebuie să dovedești abuzul în apreciere, pentru că dacă nu reușești să dovedești abuzul în apreciere judecătorul nu o să te considere vătămat. Mi-am mai imaginat ipoteza în care un terț concurent care ar activa pe aceeași piață cu cea în care a fost autorizată concentrarea economică ar veni să susțină că aprecierea făcută de Consiliul Concurenței este greșită și că de fapt din autorizarea concentrării se depășește cota de piață. Și în acest caz cred că dovedirea dreptului de apreciere excesiv al autorității de concurență s-ar pune în ipoteza în care un terț ar veni să conteste decizia dată cu angajament și care ar privi un agent economic care a formulat o notificare către Consiliul Concurenței.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii