Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Eugenia Marin: Trebuie dovedită vătămarea ca urmare a acestei aprecieri a autorității
31.10.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Concurență, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Eugenia Marin, ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE, Secţia contencios administrativ şi fiscal, s-a referit, în cadrul dezbaterii Concentrările economice cu angajamenteediția 153, organizată de Societatea de Științe Juridice, la dreptul de apreciere al Consiliului Concurenței.

Eugenia Marin: „În condițiile în care invoci dreptul de apreciere al autorității, știți că trebuie dovedită vătămarea ca urmare a acestei aprecieri și trebuie să dovedești abuzul în apreciere, pentru că dacă nu reușești să dovedești abuzul în apreciere judecătorul nu o să te considere vătămat. Mi-am mai imaginat ipoteza în care un terț concurent care ar activa pe aceeași piață cu cea în care a fost autorizată concentrarea economică ar veni să susțină că aprecierea făcută de Consiliul Concurenței este greșită și că de fapt din autorizarea concentrării se depășește cota de piață. Și în acest caz cred că dovedirea dreptului de apreciere excesiv al autorității de concurență s-ar pune în ipoteza în care un terț ar veni să conteste decizia dată cu angajament și care ar privi un agent economic care a formulat o notificare către Consiliul Concurenței.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti