« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Eugenia Marin: Trebuie dovedită vătămarea ca urmare a acestei aprecieri a autorității
31.10.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Concurență, JURIDICE.ro, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Eugenia Marin, ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE, Secţia contencios administrativ şi fiscal, s-a referit, în cadrul dezbaterii Concentrările economice cu angajamenteediția 153, organizată de Societatea de Științe Juridice, la dreptul de apreciere al Consiliului Concurenței.

Eugenia Marin: „În condițiile în care invoci dreptul de apreciere al autorității, știți că trebuie dovedită vătămarea ca urmare a acestei aprecieri și trebuie să dovedești abuzul în apreciere, pentru că dacă nu reușești să dovedești abuzul în apreciere judecătorul nu o să te considere vătămat. Mi-am mai imaginat ipoteza în care un terț concurent care ar activa pe aceeași piață cu cea în care a fost autorizată concentrarea economică ar veni să susțină că aprecierea făcută de Consiliul Concurenței este greșită și că de fapt din autorizarea concentrării se depășește cota de piață. Și în acest caz cred că dovedirea dreptului de apreciere excesiv al autorității de concurență s-ar pune în ipoteza în care un terț ar veni să conteste decizia dată cu angajament și care ar privi un agent economic care a formulat o notificare către Consiliul Concurenței.”

Andreea Lupu

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD