BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Adriana Almășan: Angajamentele sunt un mecanism contra naturii
06.11.2017 | Andreea LUPU

 
SMARTBILL

Conf. univ. dr. Adriana Almășan, Facultatea de Drept, UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii Concentrările economice cu angajamenteediția 153, organizată de Societatea de Științe Juridice, la angajamente și avântul economiei comportamentale.

Adriana Almășan: „Eu cred că în realitate angajamentele sunt un mecanism contra naturii, pentru că achizițiile și concentrările în general, presupun creșteri nonorganice, presupun creșteri forțate să fie totuși posibile. Să fie totuși ajustate. În momentul în care ai un astfel de mijloc care face posibil ceva ce altminteri ar genera premise pentru eventualul abuz de poziție dominantă nu e un lucru atât de rău. Trebuie cumva și ponderată perspectiva legislativului asupra unor chestiuni care au o pregnanță economică deosebită. În perioada recentă am constatat că toate măsurile de protecție a consumatorului ori de protecția concurenței sunt foarte în urmă în fața avântului pe care l-a luat economia comportamentală.”

Andreea Lupu


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.