Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Ziua internațională a Internetului
29.10.2021 | Adelina DOBRE

Secţiuni: Content, Legal Days, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua internațională a Internetului este marcată, anual, la data de 29 octombrie.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională a Internetului este marcată, anual, la data de 29 octombrie.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a Internetului este marcată, anual, la data de 29 octombrie.

2018: Ziua internațională a Internetului este marcată, anual, la data de 29 octombrie.

După ce au fost puse bazele ARPAnet, World Wide Web (folosit adesea ca sinonim, dar incorect, cu internetul în sine) a devenit posibil în 1989. A început prin inventarea Hypertext Markup Language (HTML) și Hypertext Transfer Protocol (HTTP) de Tim Berners-Lee, un om de știință britanic la CERN. Proiectul World Wide Web a fost anunțat oficial la 6 august 1991.

Majoritatea oamenilor nu au auzit niciodată de Internet înainte de începutul anilor 1990, când sistemele de vânzări au început să apară pe calculatoare. În timp ce sistemele de vânzări erau una dintre primele utilizări publice ale internetului, primele tranzacții on-line au avut loc cu aproape două decenii mai devreme. În 1971 și 1972, studenții de la MIT și Stanford au folosit rețeaua pentru a organiza livrări de canabis. Până la acel moment, extinderea rețelei de internet a fost limitată la universități, agenții guvernamentale și anumite nișe selecte ale comunității științifice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2017: Ziua internațională a Internetului (Internet Day) este marcată, anual, la data de 29 octombrie.

Sediul materiei: Ziua de 29 octombrie este data la care a fost trimis primul mesaj de la un calculator la altul. În această zi, în urmă cu 44 de ani, în anul 1969, Charley Kline de la UCLA (California) a încercat pentru prima dată să se conecteze online. Kline a transmis de la un calculator SDD Sigma 7 găzduit în universitate, mesajul ‘log’ către un calculator SDD Sigma 7 de la Stanford Research Institute, utilizând reţeaua ArpaNet. Mesajul ar fi trebuit să fie „Login“, însă sistemul s-a blocat după apăsarea tastei „g“.  Conexiunea s-a pierdut, însă începuse o revoluţie.

Aşa au fost puse bazele ARPAnet, reţeaua care avea să acopere aproape tot globul sub numele de Internet. Prima conexiune ARPANET a fost realizată în 29 octombrie 1969, ora 22:30 între University of California din Los Angeles și Institutul de Cercetare Stanford și a decurs astfel: cei de la un capăt al rețelei au tastat un “L” (de la „login”) și apoi, prin telefon, au cerut confirmarea funcționării transferului de date de la cei de la celălalt capăt al conexiunii.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti