Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova. Locul I la competiţia de cercetare ştiinţifică din Sofia
30.10.2017 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Adi Răzvan Marian, student anul III, Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova, a obținut locul I la competiţia de cercetare ştiinţifică pe tema „Dreptul roman şi justiţia romană în dreptul modern”, desfăşurată la Universitatea „Sf. Kliment Orhidski” din Sofia, potrivit cvlpress.ro.

Sevastian Cercel, decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova: „Este un nou succes pentru noi, prin locul I obţinut de un student al nostru, cu care ne mândrim, dar mai multe vă poate spune chiar el”.

Adi Răzvan Marian: „Am participat la această competiţie sub îndrumarea prof. univ. dr. Teodor Sâmbrian, cu o lucrare intitulată „Receptarea dreptului roman în sistemul juridic românesc – contractul de vânzare”, una în care am analizat, comparativ, reglementările romane în vânzări cumpărări cu cele care s-au succedat pe teritoriul României de-a lungul timpului, astfel obţinând locul I. A fost prima ediţie a concursului, care, de acum, urmează să fie organizat anual de Asociaţia Balcanică de Drept Roman, în scopul promovării şi popularizării acestei discipline fundamentale printre studenţi. Demersul mi se pare mi se pare lăudabil, deoarece este vorba de o competiţie internaţională pentru tineri, care va conduce în mod natural la creşterea calităţii ştiinţifice în rândul studenţilor. Sper, de asemenea, să ajute la conştientizarea importanţei dreptului roman, ca liant între toate legislaţiile civile contemporane”.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti