Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Victor Negrescu: Peste 50% dintre întreprinderile din Uniunea Europeană au suferit cel puțin un atac cibernetic
31.10.2017 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Luni, 30 octombrie 2017, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat, în cadrul cea de-a șaptea ediții a Conferinței Anuale Internaționale intitulate „Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică“, organizată de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe: „Digitalizarea are potenţialul de a genera oportunităţi enorme în următoarele decenii, dar, în același timp, atrage după sine şi o serie de provocări. În contextul în care atacurile cibernetice au devenit din ce în ce mai complexe, mai ample, vizând diverse sectoare de activitate, chiar infrastructuri critice, precum energia, transporturile, sănătatea, securitatea cibernetică reprezintă o prioritate-cheie. Peste 50% dintre întreprinderile din Uniunea Europeană au suferit cel puțin un atac cibernetic, iar costul global al atacurilor cibernetice este estimat, în prezent, la 400 de miliarde de dolari pe an. 

Dacă România a fost până acum un furnizor de resursă umană competentă în domeniul securității cibernetice, este timpul ca țara noastră să devină un exportator de soluții pentru politicile publice care se gândesc astăzi în plan european. Reforma Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor poate fi o excelentă ocazie pentru a propune o serie de soluții care pot asigura reziliența spațiului european la atacurile cibernetice, folosind competența existentă în toată Uniunea Europeană și în mod special din România.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate