BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Victor Negrescu: Peste 50% dintre întreprinderile din Uniunea Europeană au suferit cel puțin un atac cibernetic

31.10.2017 | JURIDICE.ro

Luni, 30 octombrie 2017, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat, în cadrul cea de-a șaptea ediții a Conferinței Anuale Internaționale intitulate „Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică“, organizată de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe: „Digitalizarea are potenţialul de a genera oportunităţi enorme în următoarele decenii, dar, în același timp, atrage după sine şi o serie de provocări. În contextul în care atacurile cibernetice au devenit din ce în ce mai complexe, mai ample, vizând diverse sectoare de activitate, chiar infrastructuri critice, precum energia, transporturile, sănătatea, securitatea cibernetică reprezintă o prioritate-cheie. Peste 50% dintre întreprinderile din Uniunea Europeană au suferit cel puțin un atac cibernetic, iar costul global al atacurilor cibernetice este estimat, în prezent, la 400 de miliarde de dolari pe an. 

Dacă România a fost până acum un furnizor de resursă umană competentă în domeniul securității cibernetice, este timpul ca țara noastră să devină un exportator de soluții pentru politicile publice care se gândesc astăzi în plan european. Reforma Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor poate fi o excelentă ocazie pentru a propune o serie de soluții care pot asigura reziliența spațiului european la atacurile cibernetice, folosind competența existentă în toată Uniunea Europeană și în mod special din România.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership