« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Modificarea Statutului deputaților și al senatorilor
31.10.2017 | Alexandru MATEI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 853 din data de 30 octombrie 2017, a fost publicată Legea nr. 203/2017 pentru modificarea art. 38, 41 și 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Noutatea constă în eliminarea convenției civile de angajare a personalului birourilor parlamentare ale deputaților și senatorilor, aceasta urmând să se facă prin încheierea unui contract de muncă pe durată determinată, la propunerea deputatului sau a senatorului în cauză.

Se elimină cuantumul de minim jumătate din indemnizația brută acordată deputaților și senatorilor care nu au domiciliul în municipiul București sau în județul Ilfov, a sumei forfetare din bugetul Camerei Deputaților și, respectiv, al Senatului, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în municipiul București, noua sumă fiind stabilită prin hotărârea birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în funcție de resursele bugetare ale fiecărei Camere. 

Se stabilește un plafon al cuantumului net al indemnizației pentru limită de vârstă, care nu poate fi mai mare decât venitul net corespunzător unei indemnizații brute lunare a unui deputat sau senator aflat în exercițiul mandatului. Indemnizația pentru limită de vârstă reprezintă venit din altă sursă, în înțelesul Codului fiscal.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

 
Secţiuni: Content, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD