Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificarea Statutului deputaților și al senatorilor
31.10.2017 | Alexandru MATEI

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 853 din data de 30 octombrie 2017, a fost publicată Legea nr. 203/2017 pentru modificarea art. 38, 41 și 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Noutatea constă în eliminarea convenției civile de angajare a personalului birourilor parlamentare ale deputaților și senatorilor, aceasta urmând să se facă prin încheierea unui contract de muncă pe durată determinată, la propunerea deputatului sau a senatorului în cauză.

Se elimină cuantumul de minim jumătate din indemnizația brută acordată deputaților și senatorilor care nu au domiciliul în municipiul București sau în județul Ilfov, a sumei forfetare din bugetul Camerei Deputaților și, respectiv, al Senatului, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în municipiul București, noua sumă fiind stabilită prin hotărârea birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în funcție de resursele bugetare ale fiecărei Camere. 

Se stabilește un plafon al cuantumului net al indemnizației pentru limită de vârstă, care nu poate fi mai mare decât venitul net corespunzător unei indemnizații brute lunare a unui deputat sau senator aflat în exercițiul mandatului. Indemnizația pentru limită de vârstă reprezintă venit din altă sursă, în înțelesul Codului fiscal.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAŢII

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.