Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

România, gazdă pentru a treia Conferință internațională a femeilor francofone. UPDATE: Apelul de la București, adoptat

03.11.2017 | JURIDICE.ro

2 noiembrie 2017: Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în cadrul Conferinței internaționale a femeilor francofone, a fost adoptat „Apelul de la București”, un îndemn la acțiune concertată, în întreg spațiul francofon, pentru asigurarea reală a drepturilor femeii potrivit unui comunicat MAE.

Apelul afirmă că participanții vor acționa solidar „pentru ca femeile să devină un motor de dezvoltare economică, socială și culturală și o pârghie pentru creșterea economică, în pofida inegalităților structurale care constituie, încă, o frână pentru dezvoltarea potențialului lor”.

De asemenea, în cadrul reuniunii plenare a fost lansată în premieră Rețeaua francofonă a femeilor antreprenor, o resursă utilă pentru orice femeie care își propune să promoveze o afacere în spațiul francofon.

Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe: „Prin tema sa majoră și prin amploarea participării, Conferința ne-a oferit cadrul adecvat pentru prezentarea inițiativelor și a bunelor practici, a politicilor publice care vizează egalitatea de gen, sprijinirea spiritului antreprenorial și inițiativa economică a femeilor. Și, mai presus de toate, a dat naștere unei recunoașteri echitabile a contribuției esențiale a femeilor la economia tuturor statelor și a făcut vizibile multe exemple de proiecte și modele de succes ale femeilor.”

***

31 octombrie 2017: Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în perioada 1-2 noiembrie 2017, România va găzdui a treia Conferință internațională a femeilor francofone, organizată, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, de către Ministerul Afacerilor Externe, în cooperare cu Organizația Internațională a Francofoniei și cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse, potrivit unui comunicat MAE.

La Conferință vor fi prezenți peste 600 de participanți din 48 de state francofone pentru a discuta teme legate de: drepturile femeilor și accesul la piața muncii, contribuția femeilor la inovație și antreprenoriat și, respectiv, leadership-ul femeilor în structurile de guvernanță economică.

Tema reuniunii – “Creaţie, inovaţie, antreprenoriat, creştere economică şi dezvoltare: femeile se afirmă!”, reflectă atât angajamentul concret asumat de România în calitate de țară-fanion a francofoniei în regiune, cât și interesul promovat constant de țara noastră în ceea ce privește asigurarea egalității de gen.

:: Detalii


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan