Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Ministerul Economiei. Întâlniri cu conducerea companiilor din portofoliul ministerului. UPDATE. Raport ref. sănătatea și securitatea în muncă, solicitat de minister. Noi întâlniri
14.11.2017 | JURIDICE.ro

13 noiembrie 2017: Gheorghe Șimon și conducerea Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului Minvest Deva au discutat chestiuni legate de finanțarea activităților de închidere și ecologizare a minelor, precum și soluții de relansare a activității de exploatare, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Gheorghe Șimon:”Cer Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului, aflat în subordinea ministerului, să se implice în reorganizarea CNCAF, astfel încât activitatea minieră să fie lansată, mai ales că există perimetre unde avem licențe active și până în anul 2020.

***

8 noiembrie 2017: Gheorghe Șimon, ministrul Economiei, s-a întâlnit cu conducerile Conversmin și Remin Baia Mare, filiala EcoNord, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei și conducerea Conversmin au discutat chestiuni legate de finanțarea activităților de închidere și ecologizare a minelor. Întâlnirea cu reprezentanții Remin Baia Mare s-a axat pe aprobarea planului de reorganizare şi ieşirea din procedura de insolvenţă a companiei.

Gheorghe Șimon: „Doresc un plan de reorganizare și un plan de afaceri pentru societate, care să ducă la reluarea activității de minerit, pe scheletul Remin, chiar dacă nu la 100% din capacitatea anterioară. Vorbim aici despre o companie care are un potential apreciabil de zăcăminte de metale preţioase şi neferoase.”

***

3 noiembrie 2017: Gheorghe Șimon, ministrul Economiei, s-a întâlnit cu conducerea Cupru Min, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Gheorghe Șimon: „I-am ascultat cu mare atenție pe cei de la CupruMin și i-am lăudat dar și criticat, când a fost cazul. Este foarte important ca unicul producător de cupru din România să-și urmeze programul de investiții, cu respectarea regulilor și legilor privind achizițiile dar și a normelor de mediu. De asemenea, să nu uite importanța resurselor umane și siguranța muncii, de reducerea accidentelor și de îmbunătățirea condițiilor și climatului la posturile de lucru.”

***

31 octombrie 2017: Gheorghe Șimon, ministrul Economiei, a avut o întrevedere cu conducerea Societății Naționale a Apelor Minerale în cadrul căreia s-au discutat chestiuni legate de regimul proprietății terenurilor cu izvoare de apă minerală, statutul și valorificarea superioară a acestei resurse, despre situația licențelor precum și strategia de dezvoltare a companiei, potrivit unui comunicat.

Totodata, ministrul Economiei a solicitat companiilor din portofoliul ministerului care gestionează resurse minerale să prezinte, în următoarele trei zile, un raport privind starea de sănătate și securitate în muncă, potrivit unui al doilea comunicat.

Raportul cerut fiecărei companii din domeniul resurselor minerale va conține date referitoare și indicatori specifici pentru protecția muncii și morbiditate, situația bolilor profesionale și a accidentelor de muncă, cheltuieli de protecția muncii și măsuri pentru îmbunățățirea condițiilor și a climatului la locul de muncă.

***

30 octombrie 2017: Gheorghe Șimon, ministrul Economiei, s-a întâlnit cu conducerea Societății Naționale a Sării în cadrul primei reuniuni dintr-o serie care se va desfășura la nivelul lunii noiembrie, pentru discutarea evoluției companiilor din portofoliul Ministerului Economiei, potrivit unui comunicat.

La întâlnirile de la Ministerul Economiei, prezidate de Gheorghe Șimon, participă secretarii de stat, experți din aparatul de specialitate al ministerului și reprezentanți ai Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.