Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Republica Moldova. Termenul „limba română” poate fi utilizat în Constituție. UPDATE: Termenul pentru discutarea inițiativei legislative a expirat
02.11.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

2 noiembrie 2018: Termenul pentru discutarea în plenul Parlamentului Republicii Moldova a inițiativei de modificare a art. 13 din Constituție prin înlocuirea textului „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu textul „limba română” a expirat, potrivit jurnal.md.

Astfel, deși mai mulți parlamentari au solicitat discutarea inițiativei în cadrul ședinței din data de 1 noiembrie 2018, solicitarea nu a fost aprobată, sens în care o eventuală discutare și aprobare a propunerii de act normativ a devenit imposibilă.

****

1 noiembrie 2017: Marți, 31 octombrie 2017, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a avizat pozitiv inițiativa de modificare a art. 13 din Constituție prin înlocuirea textului „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu textul „limba română”, potrivit unui comunicat al Curții.

Avizul Curţii este definitiv, nu poate fi supus nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate