Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Republica Moldova. Termenul „limba română” poate fi utilizat în Constituție. UPDATE: Termenul pentru discutarea inițiativei legislative a expirat


2 noiembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Flux informații

2 noiembrie 2018: Termenul pentru discutarea în plenul Parlamentului Republicii Moldova a inițiativei de modificare a art. 13 din Constituție prin înlocuirea textului „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu textul „limba română” a expirat, potrivit jurnal.md.

Astfel, deși mai mulți parlamentari au solicitat discutarea inițiativei în cadrul ședinței din data de 1 noiembrie 2018, solicitarea nu a fost aprobată, sens în care o eventuală discutare și aprobare a propunerii de act normativ a devenit imposibilă.

****

1 noiembrie 2017: Marți, 31 octombrie 2017, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a avizat pozitiv inițiativa de modificare a art. 13 din Constituție prin înlocuirea textului „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu textul „limba română”, potrivit unui comunicat al Curții.

Avizul Curţii este definitiv, nu poate fi supus nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică