Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Republica Moldova. Termenul „limba română” poate fi utilizat în Constituție. UPDATE: Termenul pentru discutarea inițiativei legislative a expirat
02.11.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

2 noiembrie 2018: Termenul pentru discutarea în plenul Parlamentului Republicii Moldova a inițiativei de modificare a art. 13 din Constituție prin înlocuirea textului „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu textul „limba română” a expirat, potrivit jurnal.md.

Astfel, deși mai mulți parlamentari au solicitat discutarea inițiativei în cadrul ședinței din data de 1 noiembrie 2018, solicitarea nu a fost aprobată, sens în care o eventuală discutare și aprobare a propunerii de act normativ a devenit imposibilă.

****

1 noiembrie 2017: Marți, 31 octombrie 2017, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a avizat pozitiv inițiativa de modificare a art. 13 din Constituție prin înlocuirea textului „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu textul „limba română”, potrivit unui comunicat al Curții.

Avizul Curţii este definitiv, nu poate fi supus nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.