Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Educație juridică în luna octombrie 2017
03.11.2017 | Lucian CHECHERIŢĂ

JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

Deși elevii au reluat școala de puțin timp, activitățile de educație juridică desfășurate în țară în luna octombrie 2017 au fost cele numeroase de când a fost lansat acest proiect. Iată mai jos calendarul celor cu privire la care am fost informați noi, cei din asociația Voci pentru Democrație și Justiție.

02.10.2017: „Săptămâna Prevenirii Criminalității” a început la Cluj luni, 2 octombrie, ziua fiind dedicată prevenirii delincvenței juvenile. La Colegiul Tehnic „Napoca” au participat agentul de poliție Traian Morar și judecătorul Cristi Danileț la o întâlnire cu 100 de elevi din clasele a IX-a și a X-a.

05.10. 2017: Cristi Ardelean a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii de gimnaziu de la Școala „Ovidiu Drîmba” Lugașu De Jos din jud. Bihor. Cristi este student în anul III la Facultatea de Drept a Univ. Agora din Oradea și membru VeDem Just.

05.10.2017: De „Ziua Educatiei” doamna profesoara Ioana Schweigoffer si doamna mediator Codruta Obârșie au ținut câte o lecție de educație juridică la Colegiul National „C.D. Loga” Timișoara  la clasele a IX-a și a XII-a.

15.10.2017: Proiectul EDUIURIS – educație juridică pentru elevi promovat la nivelul României de asociația VeDemJust a fost prezentat de judecătorul Cristi Danileț ONG-urilor adunate la Sibiu pentru a constitui platforma „Contract România”.

16.10.2017: În data de 16 oct 2017, studenta Mianda-Lorena Buzatu a încheiat în numele asociației VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie un protocol de colaborare pe trei ani cu Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca, jud. Caraș-Severin.

17.10.2017: Lecție de educație juridică ținută de avocata Domșa Stîna Diana la clasa a XI-a D de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

19.10.2017: Proiectul EDUIURIS – educație juridică pentru elevi promovat la nivelul României de asociația VeDemJust a fost prezentat la Universitatea din Modena, Italia, de domnul judecător Cristi Danileț.

19.10.2017: Lecție de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasa a X-a A și de avocata Gabriela Filofteia Pop la clasa a XII-a F de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

20.10.2017: Lecții de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasa a X-a C și a XI A de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej și de avocata Gabriela Filofteia Pop la clasa a IX-a A, a XI-a E și a XII-a D de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

23.10.2017: Lecții de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasele a XII-a A și a XII-a B de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

24.10.2017: Lecție de educație juridică pentru elevii de clasa a X-a de la Liceul de informatică „Gr. C. Moisil” din Iași. Ea a fost ținută de studenții la Facultatea de Drept a Univ. A. I. Cuza Iași: Alexandru Mihai Scurtu (anul II) si Ana Maria Danileț (anul I), membri în Asociația Studenților la Drept care dezvoltă în zonă proiectul EdJust-Educaţie Juridică în şcoli demarat acum un an și jumătate la Iași.

24.10.2017: Lecții de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasa a XI-a D și a XII B de la C. N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

25.10.2017: Doamnele consilier juridic Mirela Dana Duma şi Kenéz Daniela au prezentat o lecție de educație juridică copiilor din clasa a V-a A de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea.

25.10.2017: Mianda-Lorena Buzatu, studentă la Drept, a ținut o lecție de educație juridică pentru elevii de clasa a șasea și a șaptea din Școala Gh. Frațilă a comunei Glimboca, județul Caraș-Severin.

25.10.2017: Lecții de educație juridică ținute de avocata Domșa Stîna Diana la clasele a XI-a C și a X-a B de la C.N. „Andrei Mureșanu” din Dej.

26.10.2017: Lecție de educație juridică la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej, ținută de doamna avocat Diana Domșa.

26.10.2017: Doamna notar public Iulia Georgescu de la asociația GHEPart a susținut un atelier de educație juridică și civică la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș cu elevi de clasa a IX-a, în proiectul RespectEDucation Academy, dezvoltat de o echipă Lideri pentru Justiție.

26.10.2017: Elevi de la clasa a XII-a de la Liceul Șincai și elevi de la clasa a IV-a de la Liceul Bălcescu din Cluj-Napoca au mers la Tribunalul Cluj unde au asistat la un proces penal regizat sub îndrumarea judecatorului Cristi Danileț. Evenimentul a fost reflectat de presa locală MuzicaInstantelor.

30.10.2017: S-a încheiat un Protocol de colaborare dintre Colegiul Consilierilor Juridici Bihor, asociația VeDemJust și Inspectoratul Școlar Județean pentru ca educația juridică să fie făcută în județ de consilierii juridici din această zonă.

31.10.2017: Baroul Cluj și Inspectoratul Școlar Judetean Cluj au anunțat demararea activităților de educație juridică în județ: avocații vor fi instructori pentru elevii din clasele VIII-XII. Evenimentul a fost reflectat de presa locală ZiuadeCj.

Consilier juridic Lucian Checheriță
Președinte VeDemJust

Secţiuni: Content, Opinii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO