Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ANCOM. Telekom România, amendată pentru nereguli ref. portare
02.11.2017 | JURIDICE.ro


Miercuri, 1 noiembrie 2017, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a informat că a sancționat Telekom România Mobile Communications cu amendă în cuantum de 200.000 de lei pentru nerealizarea portării a 1.232 de numere de telefon și întârzierea procesului de portare pentru alte 4.941 de numere de telefon, potrivit unui comunicat ANCOM.

Ca urmare a unor plângeri venite atât din partea unor clienți ai Telekom Mobile, cât si din partea altor furnizori de telefonie, care sesizau împiedicarea sau întârzierea procesului de portare, ANCOM a demarat un control în cadrul căruia s-a constatat că, în perioada 1 mai – 21 iulie 2017, Telekom Mobile nu a răspuns prin mesajul standard în cazul a 7.213 cereri de portare, fapt ce a determinat ca, până la data de 21 august 2017, sa nu se realizeze portarea pentru 1.232 de numere individuale unice, respectiv să se întârzie portarea pentru alte 4.941 de numere individuale unice.

Potrivit legii, la primirea unei cereri de portare, vechiul furnizor are obligația să răspundă, prin transmiterea unui mesaj standard către baza de date prin care se administrează portabilitatea numerelor, cu privire la existența sau inexistența unor motive temeinice care nu permit portarea. În absența unui răspuns, procesul de portare se anulează.
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate