Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Koen Lenaerts, profesor de drept european al Universității Catolice din Leuven și președinte al CJUE, Doctor Honoris Causa al Universității “Nicolae Titulescu” din București


2 noiembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, SELECTED, Universitaria

Universitatea „Nicolae Titulescu” din București va acorda luni, 6 noiembrie 2017, titlul onorific de Doctor Honoris Causa domnului Koen Lenaerts, profesor al Universității Catolice din Leuven (cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior din Belgia) și președinte al Curții de Justiție a Uniunii Europene. Ceremonia se va desfășura la sediul Universității „Nicolae Titulescu” (Calea Văcărești, nr. 185, sector 4, București), în Amfiteatrul 1, cu începere de la ora 17.00.

Domnul Koen Lenaerts a obținut diploma de licență în drept în anul 1977 în cadrul Katholieke Universiteit Leuven (Universitatea Catolică din Leuven). Devine, în cadrul Universității Harvard, Master of Laws (1978) și Master in Public Administration (1979). Doctoratul în științe juridice, susținut în cadrul Universității Catolice din Leuven (1982), a avut în vedere un studiu comparativ asupra jurisprudenței constituționale a Curții Europene de Justiție și a Curții Supreme a Statelor Unite ale Americii.

Domnul Koen Lenaerts a fost asistent (din 1979 până în 1983) și ulterior a fost numit profesor de drept european la Universitatea din Leuven. Activitatea sa didactică este legată și de Universitatea Harvard (viziting professor, 1988-1989), College of Europe, Bruges (Profesor, 1984-1989) și Institutul Universitar European, Florența (Profesor invitat la Academia de Drept European în anii 1990 și 2000). A fost, de asemenea, avocat în Baroul din Bruxelles (1986-1989) și Director al Institutului de Drept European, Universitatea Catolicâ din Leuven (1990-2009).

Domnul Koen Lenaerts a exercitat funcția de judecător la Tribunalul de primă instanță al Comunităților Europene (1989-2003) și, din 7 octombrie 2003, a fost numit judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. În perioada 2012-2015 a fost vice-președinte al acestei instanțe. În data de 8 octombrie 2015, a fost ales președinte al Curții de Justiție a Uniunii Europene, funcție pe care o exercită și în prezent.

Domnul Koen Lenaerts este unul dintre cei mai importanți cercetători ai dreptului european. Publicațiile sale constituie repere în studiul și în dezvoltarea dreptului Uniunii Europene.

Prin decernarea distincției de Doctor Honoris Causa, Universitatea “Nicolae Titulescu” din București este onorată să recunoască în domnul Koen Lenaerts un promotor al societății bazate pe norma de drept și al dialogului formator dintre judecătorul național și Curtea de justiție de la Luxemburg.

Pentru alte detalii, persoana de contact: prof. Mircea Damaschin, prorector, mirceadamaschin@univnt.ro; 021.330.90.76, int. 238.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică