Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Discutarea propunerii ref. organizarea unei reuniuni plenare a CCJE la București, amânată. UPDATE: Organizarea reuniunii, neoportună
08.12.2017 | JURIDICE.ro


8 decembrie 2017: Joi, 7 decembrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a apreciat că nu este oportună organizarea unei reuniuni plenare a CCJE la Bucureşti, în luna noiembrie 2018.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 18)

***

29 noiembrie 2017: Marți, 28 noiembrie 2017, Comisia nr. 3 – Relații internaționale și programe din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de poziția exprimată de Înalta Curte de Casație și Justiție, prin mandatarul acesteia, magistrat-asistent Simona Cristea, șef al Compartimentului de Relații Internaționale, prin care s-a arătat că ÎCCJ nu poate să se implice financiar în organizarea unei reuniuni plenare a CCJE la București, în luna noiembrie 2018, fiind în măsură totuși să se implice din punct de vedere științific, dacă există o solicitare în acest sens.

Nota Direcției Afaceri Europene Relații Internaționale și Programe, împreună cu documentele anexate și punctul de vedere exprimat de Ministerul Afacerilor Externe, va fi înaintată Plenului Consiliului Superior al Magistraturii pentru a decide cu privire la:
– oportunitatea organizării acestui eveniment și a implicării Consiliului Superior al Magistraturii;
– mandatul ce poate fi acordat reprezentantului României la CCJE pentru a transmite intenția de a organiza acest eveniment în România.

:: Minuta (pct. 4)

***

30 octombrie 2017: Comisia nr. 3 – Relații internaționale și programe din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea discutării notei Direcției Afaceri Europene Relații Internaționale și Programe, a Direcției Legislație, Documentare și Contencios și a Direcției Economice și Administrativ privind propunerea Rodicăi Aida Popa, reprezentantul României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, referitoare la organizarea unei reuniuni plenare a CCJE la București, în luna noiembrie 2018, până la consultarea Ministerului Afacerilor Externe cu privire la oportunitatea organizării evenimentului, în conformitate cu detaliile menționate în nota comună a DAERIP, DLDC, DEA și cu datele precizate de reprezentantul României la CCJE.

:: Minuta

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate