Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Camera Deputaților a solicitat avizul CSM ref. propunerile legislative pentru modificarea Legilor Justitiei
02.11.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 2 noiembrie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că, la data de 1 noiembrie 2017 a fost primită adresa Camerei Deputatilor prin care s-a solicitat avizarea a trei propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit unui comunicat CSM.

Solicitarea a fost analizată în şedinţa Comisiei Legislaţie şi cooperare interinstituţională din cadrul CSM care a apreciat că este necesară consultarea sistemului judiciar cu privire la propunerile care fac obiectul iniţiativelor legislative transmise spre avizare. Totodată, Comisia a decis ca exprimarea punctelor de vedere ale instanţelor şi parchetelor să fie realizată, conform art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, în cadrul adunărilor generale, care urmează a fi convocate de conducătorul instanţei/parchetului/instituţiei, iar opiniile exprimate să privească numai propunerile care fac obiectul iniţiativelor legislative transmise spre avizare CSM.

Termenul stabilit de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru remiterea avizului este 9 noiembrie 2017.

În măsura în care Camera Deputaţilor va stabili un alt termen pentru comunicarea avizului, acesta va fi comunicat ulterior instanţelor, parchetelor, Inspecţiei Judiciare, Institutului Naţional al Magistraturii, Şcolii Naţionale de Grefiei, asociaţiilor magistraţilor şi publicului.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti