Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Camera Deputaților a solicitat avizul CSM ref. propunerile legislative pentru modificarea Legilor Justitiei


2 noiembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 2 noiembrie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că, la data de 1 noiembrie 2017 a fost primită adresa Camerei Deputatilor prin care s-a solicitat avizarea a trei propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit unui comunicat CSM.

Solicitarea a fost analizată în şedinţa Comisiei Legislaţie şi cooperare interinstituţională din cadrul CSM care a apreciat că este necesară consultarea sistemului judiciar cu privire la propunerile care fac obiectul iniţiativelor legislative transmise spre avizare. Totodată, Comisia a decis ca exprimarea punctelor de vedere ale instanţelor şi parchetelor să fie realizată, conform art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, în cadrul adunărilor generale, care urmează a fi convocate de conducătorul instanţei/parchetului/instituţiei, iar opiniile exprimate să privească numai propunerile care fac obiectul iniţiativelor legislative transmise spre avizare CSM.

Termenul stabilit de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru remiterea avizului este 9 noiembrie 2017.

În măsura în care Camera Deputaţilor va stabili un alt termen pentru comunicarea avizului, acesta va fi comunicat ulterior instanţelor, parchetelor, Inspecţiei Judiciare, Institutului Naţional al Magistraturii, Şcolii Naţionale de Grefiei, asociaţiilor magistraţilor şi publicului.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii