« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PICCJ. Vizita procurorului general al Franței în România
03.11.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În perioada 2-4 noiembrie 2017, Jean-Claude Marin, procurorul general al Parchetului General al Curții de Casație a Franței, efectuează o vizită de lucru în România, la invitaţia lui Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cursul zilei de ieri, 2 noiembrie 2017, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc o masă rotundă la care au participat Jean-Claude Marin, Augustin Lazăr, Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general, Mariana Ghena, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, membrii Secţiei de procurori din cadrul CSM, Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Horodniceanu, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, consilierii procurorului general al României, precum şi procurori cu funcţii de conducere sau de execuţie din cadrul Ministerului Public.

În cadrul întrevederii de lucru s-a discutat despre organizarea şi funcţionarea parchetelor şi a Consiliului Superior al Magistraturii din Franţa, precum şi despre cariera, statutul, independenţa şi pregătirea profesională a magistraţilor.

Totodată, au fost purtate discuţii privind necesitatea continuării colaborării dintre autorităţile judiciare române şi franceze, subliniindu-se excelenta cooperare existentă până în prezent în materii precum: traficul unor bunuri aparţinând patrimoniului cultural, traficul cu fiinţe umane şi în special cel cu minori, precum şi în materia combaterii infracţiunilor transfrontaliere, a criminalităţii organizate şi a terorismului.

Astăzi, 3 noiembrie 2017, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, Jean-Claude Marin, procurorul general al Parchetului General al Curții de Casație a Franței, a susţinut o conferinţă cu tema „Le Parquet europeen”. La eveniment au fost prezenţi Excelenţa Sa Michele Ramis, ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Simina Tănăsescu, consilier al Administraţiei Prezidenţiale, Andra Trandafir, prodecan al Facultăţii de Drept, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general, membrii Secţiei de procurori din cadrul CSM, procurorii şefi ai structurilor specializate ale Ministerului Public. Totodată, au participat procurori cu funcţii de conducere şi execuţie din cadrul PÎCCJ, DNA şi DIICOT, precum şi de pe raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Lucrările conferinţei s-au bucurat de o largă participare a studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, precum şi ai Universităţii Româno-Americane.

Jean-Claude Marin a făcut o prezentare detaliată a Parchetului European privind modul de organizare, funcţionare şi competenţa acestei instituţii judiciare europene, al cărei obiectiv principal îl constituie combaterea infracţiunilor de fraudare a fondurilor europene, respectiv protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene.

La finalul prezentării i-au fost adresate lui Jean-Claude Marin, procurorul general al Parchetului General al Curții de Casație a Franței, o serie de întrebări formulate de către studenţi şi procurori, activitatea având şi un pronunţat caracter interactiv.

:: Sursa : www.mpublic.ro

 
Secţiuni: Content, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD