BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Mediu
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială de conștientizare a tsunamiurilor

05.11.2018 | Cristian JURA, Magdalena SĂRSAN
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

2018Ziua mondială de conștientizare a tsunamiilor este marcată, anual, la data de 5 noiembrie.

Anual acesta, Ziua mondială de conștientizare a tsunamiurilor se aliniază cu Ziua internațională pentru reducerea dezastrelor și cu campania „Sendai Seven” și concentrează pe obiectivul „C” al Cadrului Sendai pentru reducerea riscului de dezastru, respectiv reducerea pierderilor economice directe.

Cadrul Sendai are în vedere un acord global, semnat în anul 2015, pe o perioadă de 15 ani, al cărui obiectiv principal constă în reducerea substanțială a riscului de mortalitate în caz de dezastre.

António Guterres, Secretar General al ONU: „În ultimele două decenii, tsunamiurile au reprezentat aproape 10% din pierderile economice cauzate de dezastre, afectând câștigurile destinate dezvoltarii, mai ales în țările care frontierează Oceanul Indian și Pacific”.

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2017: Ziua mondială de constientizare a tsunamiilor (World Tsunami Awareness Day) este marcată, anual, la data de 5 noiembrie.

Sediul materiei: Rezoluția nr. 70/203 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din data de 22 decembrie 2015.

Tsunamiurile sau valuri provocate de seisme sunt rare, însă ele pot fi distrugătoare. În ultimii 100 de ani, peste 260 000 de oameni au murit în 58 de cazuri provocate de aceste imense valuri. Cu o medie de 4 600 de morți, acest fenomen a depășit orice alt dezastru natural. Cu toate acestea, un astfel de impact puternic nu este inevitabil. Sistemele de avertizare timpurie pot salva numeroase vieți. La fel de importantă este comunitatea și înțelegerea individuală cu privire la modul cum și unde are loc o eventuală evacuare înainte ca un asemenea val să lovească. Tsunamiurile nu au granițe, cooperarea internațională fiind cheia pentru o profundă înțelegere politică și publică a măsurilor de reducere a riscurilor.

Adunarea ONU a făcut apel la toate statele lumii, la organismele internaționale și la societatea civilă să marcheze această zi, crescând, astfel, gradul de conștientizare cu privire la acest fenomen natural. Marcarea acestei zile se va axa pe programele educaționale și exerciții de evacuare.

:: Website-ul oficial

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week