Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Stan Tîrnoveanu: Un debitor în insolvență este dispus să accepte lucruri oneroase


18 noiembrie 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. Stan Tîrnoveanu, Senior Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Timpul costă bani: dobânzi, majorări de întârziere, penalități de întârziere, penalități de nedeclarareediția 154, organizată de Societatea de Științe Juridice, la dispoziții din Legea insolvenței referitoare la prejudiciu excesiv.

Stan Tîrnoveanu: „Poți cumva invoca art. 123? Pentru că până la urmă 117 este așa-numita acțiune revocatorie în termeni specifici insolvenței. Și acolo se pot anula actele care duc la un dezechilibru patrimonial care într-un final se conturează în reducerea gajului general. 123 mă face să mă gândesc. Am o clauză contractuală. Simpla verificare nu poate să ducă la infirmare, din punctul meu de vedere, un practician în insolvență, chiar dacă constată că o clauză este dezechilibrată, abuzivă. Mă gândesc la următorul exemplu. De regulă, un debitor în insolvență este în criză de lichidități, dacă este în criză de lichidități, este dispus să accepte lucruri oneroase, dobânzi excesive, nu numai o simplă clauză penală. Chiar dobânda remuneratorie.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii