Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Stan Tîrnoveanu: Un debitor în insolvență este dispus să accepte lucruri oneroase
18.11.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept civil, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Stan Tîrnoveanu, Senior Partner ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Timpul costă bani: dobânzi, majorări de întârziere, penalități de întârziere, penalități de nedeclarareediția 154, organizată de Societatea de Științe Juridice, la dispoziții din Legea insolvenței referitoare la prejudiciu excesiv.

Stan Tîrnoveanu: „Poți cumva invoca art. 123? Pentru că până la urmă 117 este așa-numita acțiune revocatorie în termeni specifici insolvenței. Și acolo se pot anula actele care duc la un dezechilibru patrimonial care într-un final se conturează în reducerea gajului general. 123 mă face să mă gândesc. Am o clauză contractuală. Simpla verificare nu poate să ducă la infirmare, din punctul meu de vedere, un practician în insolvență, chiar dacă constată că o clauză este dezechilibrată, abuzivă. Mă gândesc la următorul exemplu. De regulă, un debitor în insolvență este în criză de lichidități, dacă este în criză de lichidități, este dispus să accepte lucruri oneroase, dobânzi excesive, nu numai o simplă clauză penală. Chiar dobânda remuneratorie.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti