Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Mediu
CărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor și conflictelor armate

06.11.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Ziua internațională pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor și conflictelor armate este marcată, anual, la data de 6 noiembrie. 

Organizația Națiunilor Unite acordă o importanță deosebită asigurării faptului că acțiunile în domeniul mediului fac parte din strategiile de prevenire a conflictelor, de menținere a păcii și de consolidare a păcii – deoarece nu poate exista o pace durabilă dacă resursele naturale care susțin mijloacele de subzistență și ecosistemele sunt distruse.

Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a constatat că în ultimii 60 de ani, cel puțin 40% din toate conflictele interne au fost legate de exploatarea resurselor naturale, fie că sunt resurse de valoare ridicată, cum ar fi lemn, diamante, petrol, sau resurse limitate, cum ar fi terenul fertil și apa. Conflictele care implică resurse naturale s-au dovedit a fi de două ori mai susceptibile de a recidiva.

***

2017Ziua internațională pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor și conflictelor armate (International Day for Preventing the Exploitation of the Environment in War and Armed Conflict) este marcată, anual, la data de 6 noiembrie. 

Sediul materieiRezoluția 56/4 din data de 5 noiembrie 2001 al Adunării Generale a Națiunilor Unite privind marcarea Zilei  internaționale pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor și conflictelor armate.

Scopul acestei zile este să atragă atenția asupra daunelor aduse mediului (ecosistemelor) și resurselor naturale în perioadele de conflict armat, dar și asupra efectelor negative care se mențin mult timp după terminarea unui război, afectând mai multe generații.

Deși omenirea a contabilizat întotdeauna pierderile din perioadele de război sau din timpul conflictelor sub forma numărului de victime, a nivelului distrugerii orașelor și a mijloacelor de trai, mediul înconjurător a rămas adesea victima războiului care nu a fost dată publicității. Astfel, ONU a promovat și examinarea problemelor de mediu. Între acestea, sunt incluse rezervele de apă poluate, culturile și pădurile incendiate sau distruse, solul otrăvit sau animalele ucise, toate aceste acte fiind săvârșite în numele câștigării unui avantaj militar.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.