Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Ziua internațională a radiologiei
08.11.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională a radiologiei este marcată, anual, la data de 8 noiembrie.

Ca în fiecare an, Ziua Internațională a Radiologiei (IDoR2020) va fi sărbătorită din nou pe 8 noiembrie, cu scopul de a crește gradul de conștientizare a valorii pe care radiologia o constituie în îngrijirea sigură a pacienților și de a îmbunătăți înțelegerea publică a rolului vital pe care îl au radiologii și radiografii în continuitatea asistenței medicale.

Acesta este un moment dificil pentru întreaga lume, deoarece răspândirea pandemiei COVID-19 afectează atât de multe domenii ale vieții noastre. În vremuri dificile ca acestea, speranța poate fi o forță puternică pentru schimbare și o sursă convingătoare de reasigurare. Eforturile neobosite și uriașe și dedicarea personalului medical în combaterea pandemiei oferă tuturor speranță.

În 2020, Ziua Internațională a Radiologiei va fi, prin urmare, dedicată tuturor profesioniștilor în imagistică și rolului lor esențial în combaterea pandemiei COVID-19, contribuind indispensabil la diagnosticul și tratamentul pacienților cu COVID-19.

Pentru IDoR 2020, am ales deviza „Radiologi și radiografi care susțin pacienții în timpul COVID-19”. Cu această frază, îi invităm pe toți să celebreze rolul critic pe care imagistica medicală l-a jucat în timpul crizei actuale. În această zi importantă, cerem profesioniștilor din domeniul imagisticii din întreaga lume să facă o pauză pentru o clipă, să se uite înapoi la munca lor grea și la provocările cu care s-au confruntat în ultimele luni și să recunoască contribuțiile lor și ale colegilor și prietenilor lor.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua internațională a radiologiei este marcată, anual, la data de 8 noiembrie.

2018Ziua internațională a radiologiei este marcată, anual, la data de 8 noiembrie.

Tema pentru 2018: „Imagistica cardiacă”.

Imagistica cardiacă a fost aleasă ca temă principală a zilei, pentru a evidenția rolul esențial pe care îl joacă profesioniștii în domeniul imagisticilor în detectarea, diagnosticarea și gestionarea bolilor cardiace, creșterea calității asistenței medicale și a tratamentului pacienților.

În timp ce imagistica cardiacă în ansamblu încorporează angiografia convențională a arterelor coronare, ecocardiografice și studiile de imagistică nucleară, contribuția radiologilor constă în principal în evaluarea rapidă a imaginilor non-invazive a bolilor cardiace și coronariene, ajutând clinicienii să diagnosticheze o mare varietate de posibile patologii.

Cele mai importante modalități imagistice în radiologia cardiacă sunt tomografia computerizată (CT) și imagistica prin rezonanță magnetică (IRM).

***

2017: Ziua internațională a radiologiei (International day of radiology) este marcată, anual, la data de 8 noiembrie.

Sediul materiei: Marcarea zilei de 8 noiembrie ca Zi internațională a radiologiei este o inițiativă a Societății Europene de Radiologie, Societății Radiologice a Americii de Nord și a Colegiului American de Radiologie din anul 2012, cu scopul de a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește importanța acestei specialități medicale.

A fost aleasă data de 8 noiembrie, pentru că aceasta este ziua în care Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit existența razelor X în 1895, ca zi de acțiune și conștientizare. Lumea este averitzată în fața uimitoarelor posibilități medicale, științifice și chiar artistice de imagistică medicală, rolul esențial al radiologilor și radiografilor ca părți ale echipei de asistență medicală în nenumărate scenarii medicale și standardele înalte educaționale și profesionale impuse tuturor personalului care lucrează în imagistica medicală.

Ziua internațională a radiologiei este un eveniment anual organizat cu scopul de a îmbunătăți gradul de conștientizare a valorii pe care radiologia contribuie la îngrijirea pacientului în condiții de siguranță și îmbunătățirea înțelegerii rolului vital pe care radiologii și tehnologii radiologi îl joacă în continuumul asistenței medicale.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.