BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Mediu
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a radiologiei

07.11.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Ziua internațională a radiologiei este marcată, anual, la data de 8 noiembrie.

Tema pentru 2018: „Imagistica cardiacă”.

Imagistica cardiacă a fost aleasă ca temă principală a zilei, pentru a evidenția rolul esențial pe care îl joacă profesioniștii în domeniul imagisticilor în detectarea, diagnosticarea și gestionarea bolilor cardiace, creșterea calității asistenței medicale și a tratamentului pacienților.

În timp ce imagistica cardiacă în ansamblu încorporează angiografia convențională a arterelor coronare, ecocardiografice și studiile de imagistică nucleară, contribuția radiologilor constă în principal în evaluarea rapidă a imaginilor non-invazive a bolilor cardiace și coronariene, ajutând clinicienii să diagnosticheze o mare varietate de posibile patologii.

Cele mai importante modalități imagistice în radiologia cardiacă sunt tomografia computerizată (CT) și imagistica prin rezonanță magnetică (IRM).

***

2017: Ziua internațională a radiologiei (International day of radiology) este marcată, anual, la data de 8 noiembrie.

Sediul materiei: Marcarea zilei de 8 noiembrie ca Zi internațională a radiologiei este o inițiativă a Societății Europene de Radiologie, Societății Radiologice a Americii de Nord și a Colegiului American de Radiologie din anul 2012, cu scopul de a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește importanța acestei specialități medicale.

A fost aleasă data de 8 noiembrie, pentru că aceasta este ziua în care Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit existența razelor X în 1895, ca zi de acțiune și conștientizare. Lumea este averitzată în fața uimitoarelor posibilități medicale, științifice și chiar artistice de imagistică medicală, rolul esențial al radiologilor și radiografilor ca părți ale echipei de asistență medicală în nenumărate scenarii medicale și standardele înalte educaționale și profesionale impuse tuturor personalului care lucrează în imagistica medicală.

Ziua internațională a radiologiei este un eveniment anual organizat cu scopul de a îmbunătăți gradul de conștientizare a valorii pe care radiologia contribuie la îngrijirea pacientului în condiții de siguranță și îmbunătățirea înțelegerii rolului vital pe care radiologii și tehnologii radiologi îl joacă în continuumul asistenței medicale.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week