Secţiuni » JURIDICE NEXT » Legal Days
Legal Days

Săptămâna mondială a calității
08.11.2021 | Adelina DOBRE

Secţiuni: Content, Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Săptămână mondială a calității este marcată, în acest an, în perioada 8-12 noiembrie.

Până anul trecut, Institutul de Certificare a Calității (CQI) a dedicat o zi din luna noiembrie celebrării calității mondiale. Începând cu luna noiembrie a anului 2021, se va trece la o campanie de o săptămână.

Tema Săptămânii mondiale a calității 2021 este Sustenabilitatea: Îmbunătățirea produselor, oamenilor și planetei noastre. Cu această ocazie, se va pune accentul pe rolul calității în sustenabilitate și pe impactul acesteia de mediu, social și de guvernare.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua mondială a calității este marcată, anual, în cea de-a doua zi de joi a lunii noiembrie.

Ziua Mondială a Calității 2020 este o ocazie excelentă de a atrage atenția asupra persoanelor, echipelor și organizațiilor care sunt profund investite în crearea și îmbunătățirea valorii clienților.

Organizațiile orientate spre client au o cultură de a crea valoare pentru clienții lor prin inovarea și îmbunătățirea produselor, serviciilor și proceselor.

Într-o lume cu așteptări din ce în ce mai mari ale clienților, concurență și schimbări tehnologice, companiile se străduiesc să fie văzute ca „parteneri” în ochii părților interesate.

„Profesia de calitate” sprijină întreprinderile să dezvolte o cultură a calității axată pe client, care să le ajute:

– Să recunoască faptul că cel care definește ce înseamnă calitatea este clientul, nu compania;
– Să înțeleagă calitatea produselor și a serviciilor prin ochii clienților lor;
– Să împărtășească performanța lor de calitate clienților;
– Să colaboreze cu clienții pentru a îmbunătăți calitatea produselor/serviciilor și a rezolva problemele.

WQD ne oferă posibilitatea de a evidenția modul în care calitatea poate ajuta la crearea de organizații orientate spre client.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua mondială a calității este marcată, anual, în cea de-a doua zi de joi a lunii noiembrie.

2018Ziua mondială a calității este marcată, anual, în cea de-a doua zi de joi a lunii noiembrie.

Temă pentru 2018: „Calitatea – o chestiune de încredere.

Rațiunea temei de anul acesta constă în faptul că reputaţia este construită pe încredere. Încrederea, la rândul ei, se câştigă foarte greu, putând fi pierdută extrem de uşor. Prin urmare, în 2018, este sărbătorit rolul pe care fiecare organizaţie îl joacă în construirea şi susţinerea încrederii pentru toţi actorii interesaţi: clienţi, furnizori, personal, autorităţi de reglementare, acţionari şi societate.

Organismul responsabil de asigurarea eficienței calității în spațiul european este Organizaţia Europeană pentru Calitate.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2017Ziua mondială a calității (World Quality Day) este marcată, anual, în cea de-a doua zi de joi a lunii noiembrie.

Sediul materiei: Celebrarea acestei zile a avut loc la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, în 1990, cu scopul de a promova conștientizarea calității la nivel mondial și de a încuraja creșterea durabilă și prosperitatea economică a tuturor organizațiilor, indiferent de mărimea acestora sau de domeniul lor de activitate.

Temă pentru 2017: „Ce este leadership-ul zilnic?”

Calitatea influențează productivitatea muncii, nivelul prețurilor, performanțele economice ale firmelor, precum și dezvoltarea durabilă, protecția consumatorului și managementul calității.

În această zi, toate organizațiile internaționale și europene care au în centrul activității lor grija pentru calitatea produselor și serviciilor marchează acest eveniment prin diverse acțiuni pro — calitate.

Totodată, Organizația Europeană pentru Calitate (OEC) marchează, tot în luna noiembrie, Săptămâna Mondială a Calității, astfel încât să includă Ziua Mondială a Calității, fiind organizate, cu acest prilej, o serie de acțiuni, ce cuprind seminarii, prelegeri, care oferă, pe lângă recunoașterea calității unui produs sau a unei organizații, și sprijin în realizarea acestui deziderat.

:: Website-ul oficial aici 

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti