Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Titus Corlățean: Președinția României la Consiliul UE trebuie să includă și tema combaterii manifestărilor extremiste
10.11.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 9 noiembrie 2017, Titus Corlățean, reprezentant al Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație la Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței, a precizat, potrivit agerpres.ro: „Într-o Europă tot mai afectată de manifestările extremiste este de datoria noastră să continuăm să spunem ‘Never again!’, să transmitem mai departe acea memorie colectivă care ne permite să luptăm împotriva rasismului, xenofobiei, antisemitismului și a ideologiilor totalitare de orice fel. În acest sens, pe fundalul ascensiunii atitudinilor și a retoricii politice rasiste și antisemite, este necesar ca viitoarea președinție a României la Consiliul Uniunii Europene să includă între priorități și tema combaterii acestor manifestări. Astfel, când vom spune ‘Never again!’, ne angajăm să facem tot ceea ce stă în puterile noastre să prevenim persecuțiile, opresiunea, discursul motivat de ură și atitudinile discriminatorii. (…)

‘Noaptea de cristal’ ne aduce aminte de faptul că prigoana împotriva evreilor nu a început cu deportările și lagărele de concentrare și că Holocaustul a fost construit pas cu pas. Propaganda nazistă și discursul plin de ură împotriva cetățenilor de etnie evreiască, legile prin care acestora li se interziceau anumite drepturi au fost doar primele măsuri din ceea ce avea să devină un sângeros program sistematic de exterminare a evreilor. Nu trebuie uitat faptul că Holocaustul a fost posibil din cauză că o mare parte a populației a preferat să tacă și să ignore atrocitățile care se petreceau chiar sub ochii ei. (…)

La aproape opt decenii, simțim nevoia să afirmăm că trecutul nu trebuie niciodată uitat. Crimele care au la bază ura rasială au devenit din nou o realitate. În plan politic, în Europa, partidele extremiste reușesc să acceadă în parlamente, iar propaganda xenofobă pare a-și fi câștigat o legitimitate din ce în ce mai pronunțată în societatea contemporan.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti