Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

CE. Economia zonei euro, în creștere
10.11.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 9 noiembrie 2017, Comisia Europeană a publicat previziunile economice din toamna anului 2017, potrivit unui comunicat CE.

Astfel:
– economia zonei euro este pe cale să crească în acest an în ritmul cel mai rapid din ultimul deceniu, cu o previziune de creștere a PIB-ului real de 2,2 %;
– economia UE în ansamblu urmează, de asemenea, să depășească așteptările, cu o creștere solidă de 2,3 % în acest an;
– Comisia Europeană se așteaptă ca creșterea economică să se mențină atât în zona euro, cât și în UE la 2,1 % în 2018 și la 1,9 % în 2019.

Previziunile se bazează pe o serie de ipoteze tehnice referitoare la cursurile de schimb, ratele dobânzilor și prețurile produselor de bază la data de 23 octombrie 2017.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte pentru moneda euro și dialog social, responsabil și pentru stabilitatea financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital: „Economia UE funcționează bine în general. Creșterea economică și crearea de locuri de muncă sunt solide, investițiile se relansează și deficitul și datoria publică sunt în scădere treptată. Există, de asemenea, semne de reluare a unui proces de convergență a veniturilor reale. Cu toate acestea, între statele membre există diferențe semnificative, unele dintre ele confruntându-se încă cu o încetinire considerabilă pe piața forței de muncă. Politicile noastre trebuie să rămână puternic axate pe o creștere economică durabilă și favorabilă incluziunii. Aceasta înseamnă politici macroeconomice orientate spre stabilitate și reforme care să favorizeze productivitatea, adaptabilitatea la schimbări și să garanteze faptul că beneficiile creșterii sunt larg răspândite în rândul societății.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti