Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei

12.11.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018: Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei este marcată, anual, la data de 12 noiembrie.

Temă pentru 2018: „Stopați pneumonia: investiți în sănătatea copiilor.”

Potrivit Raportului de progres privind pneumonia și diareea 2018, la nivel global, pneumonia si diareea au condus la aproape unul din patru decese care au avut loc la copiii cu varsta sub cinci ani. Raportul de a fost publicat inaintea celei de-a 10-a Zile Mondiale a Pneumoniei, pe 12 noiembrie, de catre Centrul Internațional de Acces la Vaccinuri (IVAC) din cadrul Școalii de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg și descrie eforturile de combatere a pneumoniei și diareei în 15 țări cu cel mai mare număr de decese din cauza acestor boli.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2017: Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day) este marcată, anual, la data de 12 noiembrie.

Sediul materiei: Această zi a fost marcată pentru prima dată în 2009, la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Scopul principal al marcării acestei zile este de a conștientiza gravitatea acestei boli, precum și impactul ei asupra societății.

Pneumonia ucide anual peste 1,3 milioane de copii la nivel internaţional, provocând 18% din cazurile de mortalitate infantilă. În plus, bolile pneumococice reprezintă principala cauzăde mortalitate la nivel global la copiii cu vârste de sub cinci ani, dintre bolile prevenibile prin vaccinare. Bolile pneumococice sunt provocate de bacteria Streptococus pneumoniae şi pot fi prezente sub forma otitei, pneumoniei, sinuzitei, inclusiv a meningitei.

Potrivit OMS, vaccinurile pneumococice conjugate sunt aprobate pentru imunizare în vederea prevenirii bolilor invazive, a pneumoniei la sugari și copii, de la 6 săptămâni de viață până la 5 ani. Peste 99% din decesele provocate de pneumonie sunt înregistrate în țările în curs de dezvoltare, unde accesul la serviciile medicale și tratamente nu este posibil pentru mulți copii. OMS și UNICEF au elaborat o strategie în Planul Integrat de acțiune globală pentru prevenirea și controlul pneumoniei și diareei (GAPPD).

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.