Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tudorel Toader: Indiferent cine ar fi ministrul Justiției, când o lege intră în vigoare trebuie să o aplice
16.11.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 16 noiembrie 2017, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Cei de la sindicat v-au dat o informație absolut eronată (n. r. – cu privire la numărul de deținuți eliberați ca urmare a alicării Legii 169/2017), (…) pentru că pe data de 7 noiembrie aveam un document (…) oficial de la Administrația Națională a Penitenciarelot cu faptul că au fost eliberați 650 de deținuți, ca urmare a Legii recursului compensatoriu. (…) Dar în 650 intră și cei 529 eliberați în prima zi și nu cumva să-i adăugați pe cei eliberați în prima zi cu 650, că sigur vă dă mai mult. Am cerut directorului ANP, am vorbit și astăzi cu dânsul, îmi trimite oficial un comunicat astăzi și dumneavoastră, dacă nu vă supărați, nu ar trebui să dați drumul la informații de natură să genereze o anumită preocupare, să nu zic temere, fără să o verificați, (…) pentru că faceți un rău opiniei publice. 

Întrebați-i pe cei care au inițiat legea, întrebați-i pe cei care au schimbat sensul, natura juridică a recursului compensatoriu din vocație la liberare condiționată la zile considerate efectiv executate, întrebați așadar pe cine a inițiat de ce nu a fundamentat legea, de ce nu a făcut studiu de impact (…). Indiferent cine ar fi ministrul Justiției, când o lege intră în vigoare trebuie să o aplice.

Au fost trei de la Giurgiu care, din eroare, au fost puși în libertate, iar la scurt timp au fost reîncarcerați. Doi aveau o săptămână sau două de făcut în continuare și altul avea vreo trei săptămâni. (…) Sigur, dacă vreți, din punctul meu de vedere, e regretabil faptul, dar volumul de muncă, presiunea și celelalte sunt atât de mari, încât se poate greși. Mai rău ar fi fost dacă cumva, în loc să le dea drumul cu trei zile mai devreme, i-ar fi ținut trei zile mai mult în detenție. Atunci ar fi fost foarte rău, pentru că s-ar fi numit lipsire de libertate.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti