Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Bogdan Gabor: Trebuie să revenim la un dialog corect
16.11.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 16 noiembrie 2017, Bogdan Gabor, președintele Asociației Procurorilor din România, a declarat, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit agerpres.ro: „Asociația Procurorilor vede un raport obiectiv, dar un raport obiectiv care consemnează și arată o serie de regrese și care accentuează pe faptul că pot fi redeschise o serie întreagă de capitole. Este evident că nu este un raport care să ne bucure, dimpotrivă, trebuie să ne responsabilizeze în continuare, dar cred că trebuie să ne responsabilizeze pe toți, toți actorii implicați în îndeplinirea acestor condiționalități. Trebuie să revenim la un dialog corect și la un dialog în favoarea României în final. Nu este deloc un raport pozitiv, dimpotrivă, faptul că se discută în mod foarte clar și se spune în mod expres faptul că este posibil să se redeschidă o serie de capitole pentru care România a muncit foarte mult este de natură chiar să ne îngrijoreze. (…) În primul rând, cele mai mari amenințări consemnate în raport sunt atacurile la adresa independenței sistemului judiciar, inclusiv prin propuneri de modificare a diferitelor legi, fac referire la Ordonanța 13 și la cele două propuneri de modificare a legilor Justiției care sunt indicate în raport. (…)

Tot ieri a fost publicat Raportul de evaluare definitiv al Comitetului Națiunilor Unite Pentru Drepturile Omului, în care consemnează aceleași atacuri la sistemul judiciar care pot afecta democrația din România. Mai mult, fac trimitere la atacurile directe adresate magistraților, asupra sistemului judiciar, dar și în mod direct procurorului general al României (Augustin Lazăr — n.r.) și procurorului-șef al DNA (Laura Codruța Kovesi — n.r.), ceea ce pot slăbi lupta anticorupție

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.