Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Efectele liberării anticipate acordate de statul de condamnare în cazul transferării inculpatului în România


20 noiembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Jurisprudență ÎCCJ curentă, SELECTED

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că nu pot fi recunoscute efectele liberări anticipate acordate de statul de condamnare, contestatorul urmând să beneficieze de liberarea condiționată conform legii române, dacă are un comportament adecvat în perioada detenției și îndeplinește cumulativ și celelalte cerințe impuse de legea statului român. În speță, s-a constatat că beneficiul acordat de autoritățile judiciare italiene condamnatului, constând în recunoașterea ca executate a unui număr de 450 de zile pe baza conduitei pozitive de care a dat dovadă persoana condamnată pe parcursul executării pedepsei în Italia, nu poate fi scăzută din pedeapsa ce se execută în România, aceasta putând fi valorificată, ulterior, prin prisma altor instituții de drept, cum este cea referitoare la liberarea condiționată. (Decizia nr. 44 din data de 19 ianuarie 2017 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect contestație la executare)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică