Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

CCR a organizat seminarul „Confiscarea și drepturile omului”


15.11.2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drepturile omului, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 15 noiembrie 2017, Curtea Constituțională a României a organizat, în colaborare cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos, un seminar de lucru susținut dr. Pinar Ölcer, profesor asociat de drept penal și drept de procedură penală la Institutul de Drept Penal și Criminologie, Universitatea Leiden, Olanda, având ca tematică „Confiscarea și drepturile omului”, potrivit unui comunicat CCR.

La invitația Curții Constituționale și în urma propunerii Institutului Național al Magistraturii, la seminar au participat, alături de magistraţi-asistenţi ai Curții Constituționale, și procurori din jurisdicţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Prezentarea cuprins, în esență,  o analiză teoretică și practică a modalității în care pot fi interpretate și aplicate dispozițiile Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, ale celor cuprinse în primul Protocol adițional la Convenție, precum și în Convenția Națiunilor Unite împotriva corupției, incidente în materia protecției drepturilor fundamentale ale omului în raport de procedura și efectele confiscării.

Totodată, au fost evidențiate numeroase aspecte relevante ce decurg din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului, dar și din legislația și practica judecătorească din Olanda și din România în această materie, pe marginea cărora a avut loc un util și interesant schimb de opinii.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti