Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Judecătoria Focşani. Înlocuire amendă contravenţională cu avertisment
17.11.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Content, Jurisprudență Judecătorii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătoria Focşani a hotărât, în baza art. 34 alin. 1 teza finală din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, că instanţa hotărăște și asupra sancțiunii, care trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, ținându-se seama de împrejurările în care s-a săvârșită fapta, de modul și mijloacele de săvârșire a acesteia, de scopul urmărit, de urmările produse, precum și de circumstanțele proprii ale contravenientului și de celelalte date înscrise în procesul verbal. Astfel, în situaţia în care apreciază că scopul preventiv al sancțiunii contravenționale poate fi atins și fără aplicarea unei amenzi contravenționale, poate să dispună înlocuirea amenzii contravenționale aplicate prin procesul verbal atacat cu sancțiunea „avertisment”, conform art. 7 alin. 2 şi 3 din OG nr. 2/2001. În speţă, instanţa a decis înlocuirea amenzii cu avertismentul, fapta constând că în timpul plimbării câinelui (Labrador), acesta şi-a făcut necesităţile pe stradă şi, deşi contravenientul avea o pungă pentru a curăţa locul, organele de poliţie i-au solicitat actele de identitate (pe care le-a predat fără a şti pentru ce anume) şi l-au amendat contravenţional fără să apuce să strângă după Labrador. (Sentinţa civilă nr. 369 din data de 20 ianuarie 2017 pronunţată de Secţia civilă a Judecătoriei Focşani având ca obiect plângere contravenţională)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti