Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Focşani. Înlocuire amendă contravenţională cu avertisment
17.11.2017 | JURIDICE.ro


Judecătoria Focşani a hotărât, în baza art. 34 alin. 1 teza finală din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, că instanţa hotărăște și asupra sancțiunii, care trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, ținându-se seama de împrejurările în care s-a săvârșită fapta, de modul și mijloacele de săvârșire a acesteia, de scopul urmărit, de urmările produse, precum și de circumstanțele proprii ale contravenientului și de celelalte date înscrise în procesul verbal. Astfel, în situaţia în care apreciază că scopul preventiv al sancțiunii contravenționale poate fi atins și fără aplicarea unei amenzi contravenționale, poate să dispună înlocuirea amenzii contravenționale aplicate prin procesul verbal atacat cu sancțiunea „avertisment”, conform art. 7 alin. 2 şi 3 din OG nr. 2/2001. În speţă, instanţa a decis înlocuirea amenzii cu avertismentul, fapta constând că în timpul plimbării câinelui (Labrador), acesta şi-a făcut necesităţile pe stradă şi, deşi contravenientul avea o pungă pentru a curăţa locul, organele de poliţie i-au solicitat actele de identitate (pe care le-a predat fără a şti pentru ce anume) şi l-au amendat contravenţional fără să apuce să strângă după Labrador. (Sentinţa civilă nr. 369 din data de 20 ianuarie 2017 pronunţată de Secţia civilă a Judecătoriei Focşani având ca obiect plângere contravenţională)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate