Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tudorel Toader: Este obligația mea să valorific rezultatele raportului de control. UPDATE: Evaluarea se apropie de final
27.11.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

27 noiembrie 2017: Prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Ministrul Justiției nu dă verdicte. El propune. (…) Evaluarea pe care o fac eu, ca ministru al Justiției, pornind de la raportul pe care l-a întocmit Inspecția Judiciară, se apropie de final, v-am mai spus asta. În același timp, nu țin cont numai de concluziile și constatările raportului Inspecției Judiciare, ci voi integra în ansamblul activității. Prin urmare, spuneam că într-un termen scurt, (…) în orice caz anul acesta, și dacă vreți vrea, vă voi invita, să nu excludeți, chiar pe 31 decembrie.”

***

16 noiembrie 2017: Prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, potrivit agerpres.ro: „Am cerut (…) controlul, Inspecția (Judiciară — n.r.) a efectuat cele două controale, au făcut rapoarte, cel de la DNA are cinci sute și ceva de pagini. Este obligația mea nu numai morală, ci și legală, ca ministru, să valorific rezultatele raportului de control. Eu nu pot să mă fac că nu s-a întâmplat nimic, eu nu pot să dau raportul la o parte și să ne vedem pe viitor, ne vom vedea de treabă, dar nu pot să neglijez acel raport pe care să îl valorific și cu un rezultat pe care să îl prezint public, indiferent care va fi el. Indiferent ce voi aprecia eu în urma evaluării concluziilor din raport, o parte vor fi de acord și partea cealaltă mă va critica. Problema este doar de nuanță, care parte va fi de acord și care parte mă va critica, rezultatul matematic va fi același. Evaluarea nu o voi face numai din punctul de vedere al raportului Inspecției, ci (…) voi integra concluziile pe care le voi trage din raport într-o evaluare de ansamblu a activităților desfășurate de respectivele entități. (…) O zi exactă (în care voi lua decizia – n.r.) n-aș putea spune, dar în scurt timp, sigur anul acesta.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti