Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

FSANP. Precizări ref. numărul de deținuți eliberați ca urmare a aplicării dispozițiilor privind recursul compensatoriu


17 noiembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Vineri, 17 noiembrie 2017, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a transmis urmatoarele, potrivit unui comunicat FSANP al carui text il redam integral:

1.334 detinuti eliberati in plus in prima luna de gratiere mascata. Ieri, inca 128.
Cifre exacte: 674 liberati la termen si 660 (de care ministrul Toader uita) liberati conditionat, in plus. Toti au beneficiat de recursul compensatoriu.

Doar ieri, 16 noiembrie 2017, au fost pusi in libertate conditionat, ca urmare a aplicarii legii recursului compensatoriu, un numar de 128 de detinuti, numarul total al detinutilor din penitenciare scazand astfel la 24.336. Acest trend se va pastra o buna perioada de timp, pe masura ce beneficiarii recursului compensatoriu vor fi prezentati comisiilor de liberare conditionata.

Dar, pentru ca dezinformarea prin omisiune ramane dezinformare, va punem la dispozitie cifrele exacte ale gratierii mascate, dupa o luna de aplicare. Cel mai probabil domnul Tudorel Toader va fi iarasi surprins, insa in perioada 19 octombrie 2017 – 15 noiembrie 2017 ca urmare a aplicarii legii recursului compensatoriu, numarul de detinuti din penitenciare a scazut de la 25.798 la 24.464, conform datelor prezentate de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Rezulta, deci, ca au fost pusi in libertate, prin aplicarea acestei legi, un numar de 1.334 de detinuti, din care 674 la termen, asa cum a precizat dealtfel si ANP. Restul de 660 au fost pusi in libertate conditionat, acestia intrand mai repede in comisiile de liberare tocmai pentru ca le-au fost scazute pedepsele prin recursul compensatoriu (nb! Aceasta cifra a crescut deja cu 128 ieri).

Detaliul referitor la detinutii pusi in libertate conditionat ca parte a totalului beneficiarilor este relevant avand in vedere ca pana in 2022 majoritatea beneficiarilor acestei legi vor fi din categoria celor liberati conditionat, iar acest numar va fi extrem de mare si de nepopular, de indata ce criminalitatea va exploda si se va dovedi ca aceasta masura nu are nicio legatura cu modernizarea penitenciarelor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică