Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

OUG pentru modificarea unor acte normative


17 noiembrie 2017 | Alexandru MATEI

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 902 din data de 16 noiembrie 2017 a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Începând cu data de 1 iulie 2018, se majorează punctul de pensie cu 10% și este de 1.100 lei. Astfel, pensia socială minimă garantată este de 640 lei.

Începând cu data de 1 ianuarie 2018 cota de contribuție la fondul de pensii este de 3,75%.

Se modifică cuantumul indemnizației lunare pentru creșterea copiilor care este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, dar nu mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă. Cuantumul maxim al acesteia nu poate depăşi valoarea de 8.500 lei.

Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în unităţile în care nu există încheiat contract/acord colectiv de muncă, iniţierea negocierii colective este obligatorie, pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică