JURIDICE FLUX (Ultimele titluri)
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua internaţională a bărbatului

19.11.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018: Ziua Internaţională a bărbatului este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Temă pentru 2018: „Bărbații conduc prin exemplu.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

2017: Ziua Internaţională a Bărbatului (International Men’s Day) este marcată, anual, la data de 19 noiembrie.

Sediul materiei: Ziua de 19 noiembrie a fost desemnată, în 1999, de UNESCO ca Ziua Internaţională a Bărbatului, pentru a puncta rolul bărbatului la locul de muncă, în relaţiile cu familia, cu prietenii, în comunitate.

Tema pentru 2017: ”Celebrate Men and Boys!

În România, Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii și 19 noiembrie — Ziua bărbatului a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 7 martie 2016. Ziua internațională a bărbaților precede Ziua universală a copiilor, celebrată la 20 noiembrie, formând astfel o perioadă de 48 de ore de sărbătoare pentru bărbați și copii și pentru relația specială pe care aceștia o împărtășesc.

Încă din anii ’60, mai mulți bărbați au încercat să marcheze o astfel de zi în luna februarie, pentru a fi aproape de 8 martie, zi dedicată femeilor. În 1999, Trinidad și Tobago au marcat această zi la o altă dată, respectiv la 19 noiembrie, bucurându-se de succes în țările din zona Caraibilor. De atunci. aceasta zi se celebreaza în peste 60 de țări.

Web-site-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.