Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație

18.11.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018: Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație este marcată, anual, în a treia duminică a lunii noiembrie. 

Temă pentru 2018: „Drumurile au istorii…”

Tema se referă la faptul că șoselele/străzile reprezintă mai mult decât legătura între un punct A şi un punct B. Ele au poveşti, unele tragice, pe care le comemorăm.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

2017: Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație (World Day of Remembrance for Road Traffic Victims) este marcată, anual, în a treia duminică a lunii noiembrie. 

Sediul materiei: Această zi este marcată ca urmare a iniţiativei organizaţiei guvernamentale RoadPeace care prin Rezoluția A/RES/60/5 privind ameliorarea siguranței rutiere, adoptată la 26 octombrie 2005, Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca a treia duminică din luna noiembrie să fie desemnată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație, pentru a semnala faptul că acest fenomen a devenit îngrijorător.

În 2011, pentru a aduce în atenția tuturor importanța fenomenului, a fost lansat ”Deceniul de Acțiune pentru Siguranța Rutieră 2011-2020” și, totodată, apelul pentru organizarea unor acțiuni semnificative pentru marcarea Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulație, fiind stabilit, în acord cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), un motto pentru întreaga decadă: ”Să facem deceniul 2011-2020 să-și amintească!”.

În România, potrivit Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC), zilnic pe șosele țării își pierd viața 5-6 persoane, 80% dintre accidente fiind produse în mediul urban, iar 60% sunt din cauza traversărilor neregulamentare, se arată pe website-ul asociației.

Web-site-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week