Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație

18.11.2018 | Cristian JURA, Alina GAJA
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2018: Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație este marcată, anual, în a treia duminică a lunii noiembrie. 

Temă pentru 2018: „Drumurile au istorii…”

Tema se referă la faptul că șoselele/străzile reprezintă mai mult decât legătura între un punct A şi un punct B. Ele au poveşti, unele tragice, pe care le comemorăm.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

2017: Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație (World Day of Remembrance for Road Traffic Victims) este marcată, anual, în a treia duminică a lunii noiembrie. 

Sediul materiei: Această zi este marcată ca urmare a iniţiativei organizaţiei guvernamentale RoadPeace care prin Rezoluția A/RES/60/5 privind ameliorarea siguranței rutiere, adoptată la 26 octombrie 2005, Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca a treia duminică din luna noiembrie să fie desemnată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulație, pentru a semnala faptul că acest fenomen a devenit îngrijorător.

În 2011, pentru a aduce în atenția tuturor importanța fenomenului, a fost lansat ”Deceniul de Acțiune pentru Siguranța Rutieră 2011-2020” și, totodată, apelul pentru organizarea unor acțiuni semnificative pentru marcarea Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulație, fiind stabilit, în acord cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), un motto pentru întreaga decadă: ”Să facem deceniul 2011-2020 să-și amintească!”.

În România, potrivit Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC), zilnic pe șosele țării își pierd viața 5-6 persoane, 80% dintre accidente fiind produse în mediul urban, iar 60% sunt din cauza traversărilor neregulamentare, se arată pe website-ul asociației.

Web-site-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.