« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
3 comentarii

Tribunalul Călărași. Doi ani de închisoare pentru accesarea contului de Facebook al altei persoane
22.11.2017 | Irina RÎMARU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Tribunalul Călărași a statuat că faptele inculpatului, care în perioada 2012-2014, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluțiuni infracționale, a accesat, fără acordul titularului de drept, contul de Facebook administrat de persoana vătămată, în scopul de a obține date referitoare la conversațiile purtate de aceasta cu alți utilizatori ai platformei, deschizând conținutul mai multor conversații tip corespondență electronică stocate în secțiunea de mesaje private a contului, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art. 360 alin. 1, 2 și 3 C. pen, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen. Instanța apreciază că reeducarea inculpatului nu se poate atinge decât prin executarea pedepsei în regim de detenție, așa încât îl condamnă la doi ani de închisoare cu executare. (Decizia 106 din data de 24 octombrie 2017 pronunțată de Tribunalul Călărași având ca obiect acces ilegal la un sistem informatic)

Irina Rîmaru

 
Secţiuni: Content, Cyberlaw, Drept penal, Jurisprudență Tribunale, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Tribunalul Călărași. Doi ani de închisoare pentru accesarea contului de Facebook al altei persoane”

  1. Ana Maria ANTONOVICI spune:

    Sunt multe persoane care folosesc cont de Facebook la comun cu partenerul de viață, chiar dacă acest lucru nu este permis de politica platformei Facebook. În acest caz, dacă unuia i se scrie un mesaj care este citit și de celălalt utilizator al aceluiași cont, ce se întâmplă?

  2. Complet lipsita de proportie pedeapsa.
    Ar trebui introdusa o exceptie de neconstitutionalitate care sa conteste toate dispozitiile legale care coroborate au permis unui judecator sa impuna o astfel de peseapsa in situatia de fapt precizata mai sus ref. Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD