TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

MUȘAT & ASOCIAȚII – Nou şi vechi în Codul Muncii. Soluţii de implementare. Bune practici în situaţii de criză în organizaţie
22.11.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Workshop-ul “Nou şi vechi în Codul Muncii. Soluţii de implementare. Bune practici în situaţii de criză în organizaţie”, organizat la sediul firmei de avocatură MUȘAT & ASOCIAȚII, a reunit marți, 21 noiembrie 2017, manageri de resurse umane, şefi ai departamentelor juridice, precum şi directori ai unor mari companii locale şi internaţionale, din industrii precum financiar-bancar, telecom, IT, farma şi logistică.

Evenimentul a fost susţinut de Anca Vătăşoiu, Managing Associate în cadrul casei de avocatură MUȘAT & ASOCIAȚII şi Simona Anton, Senior Associate în cadrul casei de avocatura MUȘAT & ASOCIAȚII, specialişti cu peste 10 ani de experienţă în dreptul muncii.

Organizat la doar două zile după aprobarea derogărilor de la Legea dialogului social, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2017, workshop-ul a debutat cu analiza noilor reglementări şi a posibilelor soluţii de implementare a acestora. Prevederile noii ordonanţe urmează a fi aplicate în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017 de către toţi angajatorii, indiferent de numărul de salariaţi, în sensul iniţierii negocierilor colective pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG 79/2017 care vizează modificarea Codului Fiscal.

În continuare, au fost dezbatute modificările aduse Codului Muncii prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2017, discuţiile concentrându-se asupra introducerii conceptului de muncă nedeclarată şi a răspunderii contravenţionale aplicabile angajatorului, asupra formei scrise a contractului individual de muncă, asupra încheierii actului adiţional la contractul individual de muncă precum şi asupra evidenţierii orelor de muncă de către angajator.

Cel de-al treilea subiect abordat în cadrul workshop-ului a fost telemunca, un subiect de actualitate care suscită tot mai mult interesul angajatorilor în contextul în care nu există prevederile legale dedicate activității în regim de telemuncă. Proiectul de lege privind reglementarea acestui tip de activitate a fost adoptat de Senat și se află în prezent în dezbatere la Camera Deputaților.

O alta temă care a stârnit interesul audienţei a fost evaluarea profesională a salariaţilor. Participanții la workshop au discutat, împreună cu avocații MUȘAT & ASOCIAȚII, pe marginea provocărilor practice întâmpinate pe parcursul implementării procedurilor de evaluare a activităţii profesionale a salariaților, inclusiv în contextul concedierii pentru necorespundere profesională.

Workshop-ul s-a încheiat cu o dezbatere pe tema discriminării şi hărţuirii la locul de muncă, în cadrul căreia accentul s-a pus pe reglementarea conceptului la nivel european şi naţional, aplicarea legislației privind discriminarea în cadrul relaţiilor de muncă și pârghiile de soluționare a sesizărilor/plângerilor formulate de victimele actelor de discriminare sau hărțuire.

Invitații au manifestat un real interes cu privire la temele si subiectele abordate, iar pe parcursul workshop-ului, au participat activ adresând intrebări, împărtășind experiențe practice și dezbătând împreună cu avocații Mușat și Asociații soluții adaptate domeniului lor de activitate.

***

Despre MUȘAT & ASOCIAȚII
MUȘAT & ASOCIAȚII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri şi peste 100 de avocati şi consilieri, MUȘAT & ASOCIAȚII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUȘAT & ASOCIAȚII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocatiale, multi dintre avocaţii firmei fiind la randul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca facând parte din elita avocaturii de business din Romania.

În 2016, MUȘAT & ASOCIAȚII a caştigat premiul pentru cea mai mare tranzacţie în domeniul energiei pentru asistenţa acordată Sterling Resources în procesul de vânzare a operaţiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum şi premiul pentru cea mai mare tranzacţie din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziţionarea McDonald’s în Romania. Distincţiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaţilor 2016, ediţia a VII-a.

În 2015, MUȘAT & ASOCIAȚII a caştigat premiul “Firma de avocatură a anului în Romania”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocaţi din Europa care au obţinut performanţe deosebite în anul de referinţă.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate