Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Articole Dreptul muncii Fiscalitate Flux informații Opinii SELECTED

Cum îi reduci angajatului salariul cu 20% dacă OUG nr. 79/2017 nu mai produce efecte?

24 noiembrie 2017 | Claudiu ANDREESCU, Simona REITHOFER
Dan Drosu Şaguna

Claudiu Andreescu

Daniela Iuliana Radu

Simona Reithofer

Se transferă contribuțiile sociale şi de sănătate din sarcina angajatorului în cea a angajatului începând cu data de 01 ianuarie 2018, conform OUG nr. 79/2017 privind modificarea și completarea Legii nr. 227/2005 privind Codul fiscal. Măsura ar conduce pe de-o parte la scăderea cheltuielilor angajatorilor cu forța de muncă, pe de altă parte va genera multă nemulțumire în rândurile angajaților deoarece aceștia ar urma să se vadă cu salariile nete diminuate semnificativ.

Firmele care își doresc angajați loiali și eficienți, având în vedere și faptul că fondul bugetat pentru salarii calculat potrivit actualelor prevederi legale ar rămâne oricum necheltuit după intrarea în vigoare a noilor prevederi, au anunțat deja că au în vedere măsuri compensatorii pentru angajați.

Guvernul a decis să dea un imbold angajatorilor încă indeciși să rezolve această dilemă și prin OUG nr. 82/2017 a modificat legea dialogului social obligându-i pe aceștia să poarte negocieri cu angajații în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie „pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2017” – citat din art. VII alin. (1) din OUG nr. 82/2017.

Angajatorii nu sunt obligați de nicio prevedere legală să acorde compensații de vreun fel, dar dacă vor decide să o facă, există doar două variante concrete: fie se vor oferi angajaților bonificații lunare de natură să acopere sau măcar să atenueze pierderea, fie se vor semna cu aceștia acte adiționale la contractele de muncă prin care vor majora salariile.

Ar fi prevăzător de analizat soluția cea mai bună de compensare ținând cont de posibilitatea, cât se poate de reală de altfel, ca OUG nr. 79/2017 să nu intre deloc în vigoare la 01 ianuarie 2018 sau să își înceteze ulterior aplicabilitatea. Poate nu ar fi rău de luat în calcul nici faptul că măsura aparent liberală a fost decisă de un Guvern socialist și că este posibilă o revenire la impozitarea muncii și în sarcina angajatorilor, cumulat cu cea a angajaților decisă prin actuala ordonanță.

Din această perspectivă, soluția optimă de compensare este acordarea de bonificații, acestea având caracter temporar și putând fi retrase oricând. Din păcate, soluția nu e viabilă practic decât în cazul companiilor cu puțini angajați.

Pentru companiile mari, opțiunea evidență este cea a majorării salariului prin semnarea de acte adiționale la contractele de muncă. Dacă OUG nr. 79/2017 își va înceta aplicabilitatea ori Guvernul va decide ulterior că este cazul să pună taxă pe muncă și în sarcina angajatorilor, aceste companii se vor afla într-o situație complet defavorabilă, în sensul că au majorat deja salariile angajaților și vor fi nevoite să achite contribuțiile sociale salariale la un nivel superior, evident cu depășirea fondului de salarii bugetat.

Pentru a limita aceste efecte credem că la încheierea actelor adiționale la contractele de muncă existente ar trebui prevăzut că salariul brut se va majora cu cota de contribuție pe care, în vechea reglementare, angajatorul o datora pentru angajat bugetelor de asigurărilor sociale, iar acest act adițional să intre în vigoare la data intrării în vigoare a OUG nr. 79/2017, respectiv la data de 01 ianuarie 2018 dacă nu va opera prorogarea acestui termen. De asemenea, pentru a preveni efectele negative ale eventualei reveniri la reglementarea potrivit căreia contribuțiile sociale se achită de către angajator, este util de menționat în cuprinsul actului adițional că acesta va produce efecte pe perioada existenței prevederilor OUG nr. 79/2017, respectiv pe perioada obligativității achitării contribuțiilor sociale de către angajat, orice modificare legislativă contrară ducând la încetarea prevederilor actului adițional. Și tot aici, e de menționat că textul ar trebui foarte bine gândit, astfel încât să fie acoperitor și pentru ipoteza suprataxării muncii în viitor și la angajator, dar astfel încât să nu intre în conflict nici cu prevederile uneori absurd de restrictive ale legislației muncii.

Avocat Claudiu Andreescu
OGLINDĂ & PARTNERS

Avocat Simona Reithofer
OGLINDĂ & PARTNERS

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership