Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

A decedat Stela Popescu

23.11.2017 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Îndrăgita, uriaşa şi regretata actriţă Stela Popescu, măiastra care a bucurat sufletele atâtor generaţii de români şi care a plecat astăzi subit, neaşteptat şi mult prea nedrept dintre noi, a acordat un interviu pilduitor jurnalistei Sophie Dimulete pentru Europa FM, în urmă cu numai două zile…

În cuprinsul acestuia, din care cităm întru modest omagiu, Stela Popescu şi-a exprimat, în mod premonitoriu şi testamentar, profundele sale sentimente şi dorinţe lăuntrice pe care, cu neţărmurită şi necondiţionată iubire, acest om minunat şi rar, provenit dintr-o familie de refugiaţi din Basarabia răpită, le-a nutrit pentru Ţară.

Stela Popescu: „România toată e frumoasă, dar ne străduim din răsputeri să o distrugem. Eu iubesc România, dar noi suntem veşnic nemulţumiţi, veşnic nefericiţi. Nu ştiu de ce ne este teamă să acţionăm şi ne lăsăm pe mâna altora. (…) eu am fost foarte fericită la Revoluţie. Îmi iubesc ţara. M-am bucurat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar s-a întâmplat mai puţin decât m-am aşteptat. Am crezut că odată eliberaţi de dictatură, românii vor fi mai fericiţi. N-au făcut mare lucru pentru asta. Pentru că s-au speriat, n-au ştiut de unde să apuce. Unii sunt contra, unii sunt pentru. Românii nu se unesc. Cred că de acolo ni se trage. Se sperie, se contrazic… românii se contrazic, în general. Au această manie de a nu fi de acord. De ce?… nu înţeleg! (…)

Aş schimba la români mentalitatea. (…) Să fie mai buni, mai prieteni, să nu se mai certe! Să nu mai aud zicala aceea… să moară şi capra vecinului! Ba a mai apărut una: să moară vecinul, ca să-i iau capra!… e şi dintr-un plus de umor pe care îl are românul. Umor negru. Îi place să fie el mai răutăcios, ca să aibă haz. Mi-e dragă ţara asta şi poporul ăsta! E un popor talentat. Şi la muzică, şi la teatru, şi la tehnică. Nu vezi câte invenţii sunt făcute de români? Şi le-au părăsit undeva în drum şi acum se laudă alţii cu ele. Păi, de ce? Îşi părăsesc propriile invenţii! Eu am călătorit foarte mult, datorită teatrului. De câte ori m-am întors acasă, am fost fericită şi am constatat că este cea mai frumoasă ţară din lume! Îmi place la munte, îmi place la mare, îmi place printre români, îmi place peste tot!”

În urmă cu doi ani, a fost decorată de Klaus Iohannis, Președintele României, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week