Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

O delegație a Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova în vizită la ICCJ
27.11.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 24 noiembrie 2017, judecător Iulia Cristina Tarcea, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a primit vizita delegaţiei Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al ICCJ.

Delegaţia Republicii Moldova a fost alcătuită din Tatiana Vieru, Vicepreşedintele Curţii Supreme din Moldova, şi Oleg Sternioala, judecător.

La întâlnire, din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție au mai participat: Gabriela Elena Bogasiu, dr. judecător, Vicepreşedintele ÎCCJ, Ilie Iulian Dragomir, dr. judecător, Vicepreşedintele ICCJ și Catrinel Rădulescu, magistrat asistent, Director Direcţia Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică juridică.

Judecător Iulia Cristina Tarcea a făcut o prezentare a structurii instanței, competenţa conferită instanţei supreme prin legile de organizare judiciară, impactul modificărilor legislative asupra specializării judecătorilor instanţei, dar şi aspecte referitoare la reforma sistemului judiciar. Au mai fost abordate teme de discuţie referitoare la sistemele judiciare din cele două state, necesitatea continuării parteneriatelor specifice activităţii judiciare, prin organizarea de vizite şi conferinţe comune ale magistraților. S-au purtat discuții cu privire la reformele legislative din România, evidențiindu-se importanţa respectării independenţei justiţiei, a reputației profesionale a magistraților, punându-se totodată accentul pe consolidarea, în viitor, a rolului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vizitarea sediului instanţei supreme a făcut parte a programului.

Cu ocazia acestei întâlniri, s-au discutat măsuri de concretizare a Convenţiei bilaterale de cooperare între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României şi Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, semnată la 25 martie 2015.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti