Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

O delegație a Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova în vizită la ICCJ


27 noiembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 24 noiembrie 2017, judecător Iulia Cristina Tarcea, Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a primit vizita delegaţiei Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al ICCJ.

Delegaţia Republicii Moldova a fost alcătuită din Tatiana Vieru, Vicepreşedintele Curţii Supreme din Moldova, şi Oleg Sternioala, judecător.

La întâlnire, din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție au mai participat: Gabriela Elena Bogasiu, dr. judecător, Vicepreşedintele ÎCCJ, Ilie Iulian Dragomir, dr. judecător, Vicepreşedintele ICCJ și Catrinel Rădulescu, magistrat asistent, Director Direcţia Legislaţie, Studii, Documentare şi Informatică juridică.

Judecător Iulia Cristina Tarcea a făcut o prezentare a structurii instanței, competenţa conferită instanţei supreme prin legile de organizare judiciară, impactul modificărilor legislative asupra specializării judecătorilor instanţei, dar şi aspecte referitoare la reforma sistemului judiciar. Au mai fost abordate teme de discuţie referitoare la sistemele judiciare din cele două state, necesitatea continuării parteneriatelor specifice activităţii judiciare, prin organizarea de vizite şi conferinţe comune ale magistraților. S-au purtat discuții cu privire la reformele legislative din România, evidențiindu-se importanţa respectării independenţei justiţiei, a reputației profesionale a magistraților, punându-se totodată accentul pe consolidarea, în viitor, a rolului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vizitarea sediului instanţei supreme a făcut parte a programului.

Cu ocazia acestei întâlniri, s-au discutat măsuri de concretizare a Convenţiei bilaterale de cooperare între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României şi Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, semnată la 25 martie 2015.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii