Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Plățile online, mai sigure


28 noiembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking, Cyberlaw, Flux informații

Luni, 27 noiembrie 2017, Comisia Europeană a adoptat noi norme menite să sporească siguranța plăților online, potrivit unui comunicat al CE.

Noile norme vizează punerea în aplicare a directivei revizuite UE privind serviciile de plată (DSP2) și prevăd faptul că pentru efectuarea plăților online este necesară combinarea a cel puțin două elemente independente, care ar putea fi un element fizic — un card sau un telefon mobil, la care se adaugă o parolă sau o caracteristică biometrică, cum ar fi amprentele.

Totodată, normele precizează cerințele privind standardele comune și sigure de comunicare între bănci și societățile din domeniul tehnologiei financiare.

După adoptarea standardelor tehnice de reglementare de către Comisie, Parlamentul European și Consiliul au trei luni la dispoziție pentru a le examina. După expirarea perioadei de examinare și publicarea normelor în Jurnalul Oficial al UE, băncile și alți prestatori de servicii de plată vor avea la dispoziție 18 luni pentru a institui măsurile de securitate și instrumentele de comunicare.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital: ”Noile norme vor orienta actorii de pe piață, vechi și noi, pentru a oferi servicii mai bune consumatorilor, asigurând, în același timp, securitatea acestora.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică