Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Republica Moldova. Protocol de colaborare Chișinău-Tiraspol cu privire la funcționarea școlilor
28.11.2017 | Irina RÎMARU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspol au semnat la Tighina patru protocoale care vin să soluționeze unele probleme cu care se confruntă cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit agerpres.ro.

Astfel, cele opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană vor activa în regim normal, punerea în practică a acestui document permițând normalizarea situației după aproape 15 ani.

Totodată, a fost semnat și un protocol cu privire la aplicarea apostilei pe actele de studii emise în regiunea transnistreană. Astfel, părțile au convenit asupra unor modele neutre de ștampilă și de diplomă pe care organul competent al Republicii Moldova urmează să aplice o apostilă în conformitate cu cerințele Convenției de la Haga cu privire la suspendarea supralegalizării actelor oficiale străine.

Pe lângă protocoalele privind funcționarea școlilor, au fost semnate alte două documente, între care unul vizează accesul la terenurile fermierilor de pe traseul Dubăsari-Tiraspol, iar celălalt restabilirea legăturii telefonice mobile și staționare între ambele maluri ale Nistrului.

Irina Rîmaru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate