
Tribunalul București a hotărât că dreptul de a pretinde despăgubiri pentru prejudiciile cauzate printr-o faptă ilicită, ca orice drept subiectiv civil, este susceptibil de a fi exercitat abuziv, iar sancțiunea care intervine în cazul abuzului de drept constă în obligarea autorului abuzului la plata de despăgubiri pentru prejudiciul de ordin patrimonial sau moral cauzat prin exercitarea abuzivă a dreptului său, potrivit regulilor din materia răspunderii civile delictuale. Reducerea cuantumului cheltuielilor de judecată de către instanță, în baza art. 451 alin. 2 noul C. proc. civ., în care urmează a fi suportate, de către partea aflată în culpă, cheltuielile de judecată făcute de către partea adversă, constituie, în legătură cu onorariul avocațial, o formă de angajare indirectă a răspunderii civile delictuale a titularului cererii privind executarea silită, sub aspectul exercițiului abuziv al dreptului acestuia de a solicita cheltuielile de executare, față de prevederile art. 12 alin. 2 noul C. proc. civ.. (Decizia nr. 1876 A din data de 7 iunie 2017 pronunțată de Secția a IV-a civilă a Tribunalului București având ca obiect pretenții)
Aflaţi mai mult despre cheltuieli de judecata, noul C. proc. civ., onorariul avocațial, raspundere civila delictuala, Tribunalul BucurestiJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.