Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Confuzie dintre marcă și nume comercial
05.12.2017 | Valeria BĂLĂNEL

Secţiuni: Concurență, Content, Drept civil, Dreptul proprietatii intelectuale, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Valeria Bălănel

Valeria Bălănel

Curtea de Apel București a hotărât că nu constituie contrafacere și acțiune în concurență neloială, în sensul art. 5 din Legea 11/1991 alegerea unui nume comercial identic cu elementele verbale conținute într-un titlu de marcă al altei societăți, astfel că nu însăși înregistrarea numelui comercial este de natură să aducă atingere drepturilor dobândite asupra unei mărci, ci modul de utilizare a acestuia în activitatea comercială. În speță, Curtea a reținut că atâta vreme cât nu s-a arătat și dovedit că numele comercial a fost folosit în alte scopuri decât individualizarea calității de comerciant, ci și cu titlu de marcă, terțul comerciant este îndreptățit a-și folosi numele comercial legal înregistrat, fără vreo tulburare din partea titularului mărcii, chiar în condițiile în care înregistrarea numelui este ulterioară. (Decizia nr. 525 din data 7 iunie 2017 pronunțată de Secția a IV-a Civilă a Curții de Apel București având ca obiect ”marcă”)

Valeria Bălănel

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti