Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București. Confuzie dintre marcă și nume comercial


5 decembrie 2017 | Valeria BĂLĂNEL

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Valeria Bălănel

Valeria Bălănel

Curtea de Apel București a hotărât că nu constituie contrafacere și acțiune în concurență neloială, în sensul art. 5 din Legea 11/1991 alegerea unui nume comercial identic cu elementele verbale conținute într-un titlu de marcă al altei societăți, astfel că nu însăși înregistrarea numelui comercial este de natură să aducă atingere drepturilor dobândite asupra unei mărci, ci modul de utilizare a acestuia în activitatea comercială. În speță, Curtea a reținut că atâta vreme cât nu s-a arătat și dovedit că numele comercial a fost folosit în alte scopuri decât individualizarea calității de comerciant, ci și cu titlu de marcă, terțul comerciant este îndreptățit a-și folosi numele comercial legal înregistrat, fără vreo tulburare din partea titularului mărcii, chiar în condițiile în care înregistrarea numelui este ulterioară. (Decizia nr. 525 din data 7 iunie 2017 pronunțată de Secția a IV-a Civilă a Curții de Apel București având ca obiect ”marcă”)

Valeria Bălănel

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii