Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Reuniunea Comisiei MCV – 28 noiembrie 2017
28.11.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 28 noiembrie 2017, la sediul Ministerului Justiției a avut loc o nouă reuniune a Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar și luptei împotriva corupției (Comisia MCV), convocată de către prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, potrivit unui comunicat.

Convocarea Comisiei MCV a fost realizată în principal pentru analiza Raportului Comisiei către Parlamentul european și Consiliu privind progresele înregistrate în România în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare, publicat în data de 15 noiembrie 2017 și identificarea de măsuri în vederea continuării și dinamizării îndeplinirii recomandărilor.

Participanții la întâlnire au analizat fiecare recomandare din cadrul Raportului Comisiei, subliniind importanța continuării dialogului inter-instituțional, inclusiv în formatul oferit de Comisia MCV.

Măsurile concrete referitoare la implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului a sistemului judiciar 2015-2020 și a planului de acțiune aferent vor fi realizate sub coordonarea Consiliului de Management Strategic, fiind decisă convocarea Grupului de lucru al Consiliului de Management Strategic, în săptămâna 13-17 decembrie 2017, în vederea finalizării Raportului de implementare a Strategiei pentru anul 2017, precum și a Consiliului de Management Strategic, în săptămâna 8-11 ianuarie 2018 pentru aprobarea Raportului, cu scopul ulterior al publicării sale.

La reuniune au participat: conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, Ministerul Justiției, Gabriela Elena Bogasiu, vicepreședinte, Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Oprean, prim adjunct al Procurorului General al României, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Codruța Kovesi, procuror șef, Direcția Națională Anticorupție, Flavian Popa, șef serviciu, Consiliul Superior al Magistraturii, Bogdan Stan, președinte, Agenția Națională de Integritate, Alexandru Cătălin Ioniță, director general, Direcția Generală Anticorupție și Octavian Melintescu, Director General Adjunct, Ministerul Afacerilor Interne, Cristian-Gabriel Winzer, secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe, Cornel Călinescu, director general, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Ilie Lilian, director în cadrul Direcției generale executări silite cazuri speciale, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Catrinel Brumar, Agentul Guvernamental pentru CEDO, Cristian Ionescu, consilier, cabinetul Președintelui Senatului, Eugen Nicolicea, președinte, Comisia juridică, de disciplină și imunități, Camera Deputaților și reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din cadrul Ministerului Justiției.

În cadrul reuniunii, a fost reafirmat principalul obiectiv al Ministerului Justiției, respectiv ridicarea MCV până la finalul anului 2018.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti