BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecători și magistrați-asistenți ai Curții Constituționale au dialogat cu judecători și procurori în cadrul unui seminar organizat de Curtea Constituțională în cadrul căruia s-au dezbătut probleme cu privire la interpretarea și aplicarea unor decizii recente pronunțate de Curtea Constituțională
01.12.2017 | JURIDICE.ro

 
Competition Law

Miercuri, 29 noiembrie 2017, Curtea Constituțională a României a informat că, în ziua de 27 noiembrie 2017, a organizat seminarul intitulat ”Dialogul Curții Constituționale cu magistrații, la care au participat, alături de judecătorii și magistrații-asistenți ai Curții Constituționale, judecători și procurori din raza jurisdicțională a fiecărei curți de apel/parchet de pe lângă fiecare curte de apel, precum şi reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curți de Casație și Justiție şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit unui comunicat.

Manifestarea a avut ca tematică dezbateri pe marginea problemelor care s-au ridicat, în doctrina de specialitate, dar și în practică, cu privire la interpretarea și aplicarea unor decizii recente pronunțate de Curtea Constituțională în domenii de larg interes.

Seminarul a fost deschis de către Valer Dorneanu, președinte al CCR.

Seminarul a cuprins două sesiuni de lucru după cum urmează:
– Sesiunea 1, condusă de Petre Lăzăroiu, judecător CCR, a cuprins prezentarea, de către Daniel Morar, judecător CCR, a unor decizii pronunțate de Curtea Constituțională în materia dreptului penal material (Panelul I) și, respectiv, a dreptului penal procesual (Panelul II);
– Sesiunea 2, moderată Mircea Ștefan Minea, judecător CCR, a cuprins prezentarea, de către judecători Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea și Mona-Maria Pivniceru, a deciziilor Curții referitoare la clauzele abuzive, darea în plată și recursul după valoarea cererii.

Manifestarea a fost apreciată ca fiind una extrem de eficientă și utilă dialogului judiciar, președintele CCR lansând ideea organizării periodice a unor astfel de întâlniri de lucru colegiale.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill













Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.