Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Dezbaterile ref. modificarea Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor la Comisia parlamentară specială pentru legislația din domeniul Justiției, finalizate
29.11.2017 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Miercuri, 29 noiembrie 2017, Comisia parlamentară specială pentru legislația din domeniul Justiției a aprobat un raport de adoptare, cu 10 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi o abţinere, a proiectului de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, urmând ca actul normativ să fie trimis în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbatere şi vot final, potrivit news.ro.

O parte dintre modificările adoptate de Comisie reprezintă amendamente propuse de către Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România.

Principalele modificări vizează: răspunderea magistraților, procedura de numire a procurorilor în funcții de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție și Direcția pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, introducerea controlului ierarhic superior, inclusiv din partea ministrului Justiţiei, asupra procurorilor, introducerea obligativitatăţii pentru magistraţi de a depune anual declaraţii pe propria răspundere că nu sunt agenţi acoperiţi ai serviciilor secrete, eliminarea posibilității Președintelui României de a refuza propunerile Consiliului Superior al Magistraturii în cazul numirii președintelui și vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție, instituirea obligației ca magistrații să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare în orice mod la adresa celorlalte puteri ale statului.

:: Fișa actului normativ

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate