Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Dezbaterile ref. modificarea Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor la Comisia parlamentară specială pentru legislația din domeniul Justiției, finalizate
29.11.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 29 noiembrie 2017, Comisia parlamentară specială pentru legislația din domeniul Justiției a aprobat un raport de adoptare, cu 10 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi o abţinere, a proiectului de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, urmând ca actul normativ să fie trimis în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbatere şi vot final, potrivit news.ro.

O parte dintre modificările adoptate de Comisie reprezintă amendamente propuse de către Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România.

Principalele modificări vizează: răspunderea magistraților, procedura de numire a procurorilor în funcții de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție și Direcția pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, introducerea controlului ierarhic superior, inclusiv din partea ministrului Justiţiei, asupra procurorilor, introducerea obligativitatăţii pentru magistraţi de a depune anual declaraţii pe propria răspundere că nu sunt agenţi acoperiţi ai serviciilor secrete, eliminarea posibilității Președintelui României de a refuza propunerile Consiliului Superior al Magistraturii în cazul numirii președintelui și vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție, instituirea obligației ca magistrații să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare în orice mod la adresa celorlalte puteri ale statului.

:: Fișa actului normativ

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.