Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Dezbaterile ref. modificarea Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor la Comisia parlamentară specială pentru legislația din domeniul Justiției, finalizate


29 noiembrie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 29 noiembrie 2017, Comisia parlamentară specială pentru legislația din domeniul Justiției a aprobat un raport de adoptare, cu 10 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi o abţinere, a proiectului de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, urmând ca actul normativ să fie trimis în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbatere şi vot final, potrivit news.ro.

O parte dintre modificările adoptate de Comisie reprezintă amendamente propuse de către Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România.

Principalele modificări vizează: răspunderea magistraților, procedura de numire a procurorilor în funcții de conducere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție și Direcția pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, introducerea controlului ierarhic superior, inclusiv din partea ministrului Justiţiei, asupra procurorilor, introducerea obligativitatăţii pentru magistraţi de a depune anual declaraţii pe propria răspundere că nu sunt agenţi acoperiţi ai serviciilor secrete, eliminarea posibilității Președintelui României de a refuza propunerile Consiliului Superior al Magistraturii în cazul numirii președintelui și vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție, instituirea obligației ca magistrații să se abțină de la manifestarea sau exprimarea defăimătoare în orice mod la adresa celorlalte puteri ale statului.

:: Fișa actului normativ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii