« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

TUE pendinte: obligarea OLAF la deschiderea unei anchete ref. utilizare fonduri UE
04.12.2017 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Prin cererea înregistrată în data de 21 septembrie 2017 (T-658/17, Stichting Against Child Trafficking/Oficiul European de Luptă Antifraudă), s-a solicitat Tribunalului Uniunii Europene următoarele:
1. anularea deciziei de a nu deschide o anchetă administrativă;
2. obligarea OLAF la deschiderea unei anchete și în funcție de rezultatele acesteia, transmiterea cauzei autorităților represive naționale în scopul de a deschide o procedură penală, și/sau instituțiilor Uniunii în scopul de a deschide o procedură administrativă.

În susţinerea acestei acţiuni, reclamanta invocă patru motive:
1. Decizia atacată se bazează pe o lectură vădit eronată a elementelor dosarului și nu respectă valorile fundamentale ale Uniunii Europene, acquis-ul comunitar și Convenția ONU cu privire la drepturile copilului;
2. OLAF ignoră legătura dintre efectele trecute și actuale ale unei utilizări a fondurilor Uniunii Europene în favoarea unor organizații și a unor politici care nu respectă dreptul și valorile Uniunii.
3. Dreptul reclamantei de a fi ascultată a fost încălcat întrucât OLAF nu a arătat în mod vădit niciun interes pentru aflarea adevărului, refuzând să solicite acesteia depunerea unei mărturii;
4. OLAF a încălcat în mod vădit norme procedurale întrucât reuniunea din 10 septembrie 2014 în cursul căreia reclamanta și doi funcționari ai Comisiei Europene au prezentat declarații și fapte justificative nu a făcut obiectul unei înregistrări.

Andrei Alexandru Marcu (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator)

 
Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD