Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de soluționare a contestațiilor privind regimul de antrepozitare


04.12.2017 | Alexandru MATEI
Secţiuni: Content, Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 937 din data de 28 noiembrie 2017 a fost publicat Ordinul nr. 3004/2017 privind aprobarea Procedurii de soluționare a contestațiilor prevăzute la art. 366 alin. (2), art. 369 alin. (5), art. 374 alin. (2), art. 377 alin. (4), art. 382 alin. (2), art. 385 alin. (4), art. 390 alin. (2) și art. 393 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Operatorii economici care se consideră lezați în drepturile lor printr-o decizie emisă de direcțiile generale regionale ale finanțelor publice ori de Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate, pot formula contestație în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, sub sancțiunea decăderii, împotriva următoarelor decizii:
– deciziilor de suspendare, revocare sau anulare a autorizației pentru un antrepozit fiscal la structura cu atribuții de soluționare a contestațiilor din cadrul Ministerului Finanțelor Publice – aparat central;
– deciziilor de respingere a cererii de autorizare ca destinatar înregistrat, precum și de revocare a autorizației de destinatar înregistrat;
– deciziilor de respingere a cererii de autorizare ca expeditor înregistrat, precum și de revocare a autorizației de expeditor înregistrat;
– deciziilor de respingere a cererii de autorizare ca importator autorizat, precum și de revocare a autorizației de importator autorizat.

Contestația formulată împotriva deciziilor autorității emitente este calea administrativă de atac prin care se solicită autorității publice emitente sau autorității ierarhic superioare, după caz, reexaminarea deciziei contestate, în sensul revocării sau modificării acesteia.

Decizia emisă în soluționarea contestației este definitivă în sistemul căilor administrative de atac, în sensul că asupra ei direcția de specialitate nu mai poate reveni, cu excepția situațiilor privind îndreptarea erorilor materiale din oficiu sau la cererea contestatorului.

Soluțiile asupra contestațiilor se comunică operatorilor economici contestatori și pot fi atacate la instanța judecătorească de contencios administrativ competentă.

Avocat Alexandru Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti