Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Raport ref. serviciile de asistenţă medicală din România
05.12.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 4 decembrie 2017, Consiliul Concurenței a publicat raportul anchetei sectoriale privind serviciile de asistenţă medicală din România şi activităţile conexe acestora, care cuprinde o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea concurenţei în domeniu, potrivit unui comunicat.

Astfel, Consiliul Concurenței recomandă Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate modificarea prevederilor referitoare la stabilirea unui număr minim de persoane asigurate per cabinet de medicină de familie şi a reglementărilor care vizează denunţarea unilaterală de către CNAS a contractelor încheiate cu cabinetele de medicină de familie.

Totodată, Consiliul Concurenței recomandă elaborarea unor reglementări prin care să se stabilească, la nivel naţional, o listă exhausivă care să cuprindă serviciile medicale ce vizează eliberarea de acte medicale solicitanţilor asiguraţi pe care un cabinet medical le poate desfăşura contra cost.

În contextul informațiilor obținute cu ocazia desfășurării anchetei sectoriale, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor medicale nedecontate de Casa Naţională Asigurări de Sănătate şi plătite direct de consumatori cu privire la o posibilă înţelegere anticoncurenţială întreSocietatea Naţională de Medicina Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (inclusiv filialele judeţene afiliate acestora) pentru stabilirea în comun a tarifelor pentru diverse servicii medicale care nu sunt decontate de CNAS şi care sunt plătite direct de consumatori.

În cadrul investigaţiei, au fost efectuate inspecţii inopinate și au fost ridicate o serie de documente.

:: Raportul

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti